Januártól Orbán Anita tölti be a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját, az onnan tavaly november elsejével távozott Budai J. Gergőt váltva.

Orbán AnitaAz új vezérigazgató-helyettes, aki az igazgatóság tagja is lesz, a Tellurian LNG földgázipari vállalat londoni leányvállalatától érkezett a magyarországi távközlési szolgáltatóhoz.

Orbán Anita a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után pénzügyi kontrollerként kezdte pályafutását a Matávnál. Ezt követően az Egyesült Államokba költözött, ahol két mester fokozatú diplomát szerzett történelem és diplomácia témakörökben, majd a Fletcher School of Law and Diplomacy-ban folytatta doktori tanulmányait.

Az Egyesült Államokban 2008-ban könyve jelent meg a közép-európai energiahelyzetről. Miután visszaköltözött Magyarországra, öt évig a Külügyminisztériumban dolgozott, ahol ugyancsak az energiaágazatra szakosodott, dolgozott az energiabiztonság nagyköveteként és a Duna-menti országok energetikai együttműködési bizottságának elnökeként is.

Az állami szektor után a londoni Cheniere Marketing Ltd. főtanácsadójaként folytatta pályafutását. A Vodafone Magyarországhoz a Tellurian LNG Londonból érkezik, ahol a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót töltötte be. Nemzetközi zsűri által a Budapest Energy Summit-on odaítélt The Woman Energy Executive of the Year 2018 díjazottja. Több nemzetközi szakmai szervezet tanácsadó testületi tagja.

Orbán Anita a vezérigazgató-helyettesi pozícióból 2020. november elsejével távozó Budai J. Gergőt váltja, aki az újonnan alakult Vodafone leányvállalat, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatójaként folytatja pályafutását. Budai J. Gergő maradt a Vodafone Magyarország Alapítvány kurátora és nagykövete, illetve a hónap végéig a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke.