A magyar leányvállalat élére tavaly kinevezett vezérigazgatót bízták meg az IT-tanácsadó és szolgáltató Qualysoft Csoport globális vezérigazgatói feladataival is. Hasznics Milán így a magyarországi mellett a cégcsoport német, osztrák, román, szerb és svájci tagvállalataiért is felelős lett.

Hasznics Milan QualisoftA csúcsmenedzser új szerepkörében a csoport terjeszkedésének, növekedésének és diverzifikációjának irányításáért felel majd a szoftverfejlesztési, digitalizációs és IT-tanácsadói piacokon.

A szakember új felelősségi körébe tartozik a vállalat globális folyamatainak teljes körű ellenőrzése és az éves fejlesztési és értékesítési stratégia kialakítása. Egyik fő célja a szolgáltatásportfólió további fejlesztése és diverzifikálása, különös tekintettel a digitális átalakítási projektekre és a szoftverfejlesztési szolgáltatásokra.

Hasznics Milán 2019 óta dolgozik a Qualysoft Csoportnál. Először a magyar iroda szoftverfejlesztési üzletágának vezetőjeként, majd tavalytól annak vezérigazgatójaként dolgozott.

A szakember a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen(BME) informatikus mérnökként szerzett mesterdiplomát, emellé banki és pénzügyi irányba is szakosodott. Vezetői menedzsmentből 2007-ben szerzett doktori fokozatot. 2004-2007 között szabadúszó projektmenedzserként és tanácsadóként tevékenykedett, majd a 2008-2016 között a Budapest Bank Zrt.-nél rendszerszervezőként, projektmenedzserként és vezető szoftverfejlesztőként dolgozott.

A cégről

A Qualysoft Csoport 1999-ben alakult Bécsben, mint független IT tanácsadó és szolgáltató cég, amely a digitalizáció korában egyedileg testre szabott szoftverfejlesztéseket is ajánl ügyfeleinek a pénzügyi szolgáltatások, az energiaszolgáltatás, az ipari és kereskedelem, a média és távközlés, valamint a közigazgatás területén.

A csoport ausztriai székhelyén kívül a Qualysoft önálló telephellyel van jelen Ázsiában, Magyarországon, Németországban, Romániában, Svájcban, Szlovákiában, Szerbiában is. A társaság a közép-kelet-európai térségben több mint 500 főt foglalkoztat.