Az igazgatóság további három évre, 2027. június 30-ig meghosszabbította Rékasi Tibor szerződését a Magyar Telekom vezérigazgatói pozíciójára.

Ez már a második hosszabbítás, a 2018. júliusi kinevezését követően a megbízatást 2020. év végén további 3 évre prolongálták.

Rékasi Tibor TelekomRékasi Tibor 12 éve csatlakozott a Magyar Telekom Csoporthoz az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, majd 2013 és 2017 között a T-Systems Magyarország vezérigazgatója volt, ezt követően a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesének nevezték ki, a pozíciót 2018-ig, vezérigazgatói kinevezéséig töltötte be.

Azóta a Magyar Telekom megerősítette vezető integrált szolgáltatói szerepét, és stabilan tartja meghatározó pozícióját a mobil, a vezetékes és a TV piaci szegmensben.

Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseivel a társaság ma már több, mint 3,6 millió otthoni és üzleti ügyfél számára kínál gigabites sebességet.

A mobilhálózatát korszerűsítve 65%-ra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A vállalat széles szolgáltatás- és termékkínálattal rendelkezik az infokommunikációs (ICT) szolgáltatások piacán. Mindezek mellett a Magyar Telekom vonzó munkaadó is, a vállalat 2023-ban sorozatban a hatodik alkalommal nyerte el a Legvonzóbb Munkahely Díjat a a távközlési szektorban.

Daniel Daub, az Igazgatóság elnöke az újrázás kapcsán elmondta: “Rékasi Tibor 2018-as vezérigazgatói kinevezése óta növekedési pályára állította a vállalatot és minden piaci szegmensben megerősítette a Telekom magyarországi pozícióját. Irányítása alatt erősödött az ügyfelek elégedettsége és nőtt a márka értéke.”