Szendrei Szabolcsot nevezte ki a Mastercard a hordozható fizetési eszközök elterjesztését célzó feladatok irányítására Európában. A szakember négy éve került a fizetéstechnológiai cég magyarországi csapatából az európai központhoz.

Szendrei SzabolcsA hordozható fizetési eszközök használata dinamikusan bővül, mivel folyamatosan növekszik az elérhető eszközök- és az érintésmentes terminálok száma egyaránt. Tipikus felhasználási területek az okos-, sport- és divatórák, illetve az egyéb kiegészítők, például gyűrűk, kulcstartók és karkötők.

Európában már több mint 40 országban van lehetősége a Mastercard kártyabirtokosoknak, hogy bankkártyájukat órákba és más hasonló eszközökbe regisztrálják.

Megnégyszereződött a hordozható eszközökkel való fizetés

„A Mastercardnál úgy látjuk, hogy az okostelefonok után a hordozható eszközöknek is fontos szerep jut majd a mindennapi fizetések során. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy egyre több piacon, így a magyar felhasználók számára is egyre több banknál elérhetővé váljon ez a lehetőség” – mondta kinevezése kapcsán Szendrei Szabolcs.

A Printec kutatócég adatai szerint a hordozható eszközökkel történt fizetések globálisan négyszeresére nőttek 2017—2020 között. A Juniper Research idén júliusban publikált felmérése alapján pedig Kelet- és Közép-Európában harmincszoros növekedés várható 2021-2026 között.

A magyarországi elterjedést segíti, hogy az elmúlt két évben mintegy 100 ezer terminállal nőtt a kártyaelfogadó terminálok száma részben a Mastercard által kezdeményezett Doppio programnak köszönhetően.

A korábbi hitelkártya-menedzsment pozícióban Szendrei Szabolcs sikeresen vezette be a cég részletfizetési szolgáltatását több európai országban. A konstrukció itthon is elérhető, amelyet Cetelem, OTP és Erste Mastercard hitelkártyával, valamint Erste Mastercard betéti kártyával lehet igénybe venni.