Októbertől számos ponton frissítette és bővítette internetes lakossági díjcsomagjait a Magyar Telekom. Az új mobil ajánlatokban kiemelt szerephez jut a MultiSIM.

Megújultak a Telekom netcsomagjai

A mobilinternet ajánlatokban két új díjcsomagot vezetett be a szolgáltató, a Net 8 GB-ot és a Net 25 GB-ot, ennek nyomán a korábbi 15 GB-os csomag már nem igényelhető (de akinek ilyen előfizetése van, változatlan feltételekkel használhatja). A korlátlan adatmennyiséget tartalmazó GigaerősNet+ csomaggal pedig EU-n kívül is lehet 2 GB erejéig netezni.

Több okos eszköz, egy előfizetéssel: ez a MultiSIM

Az új kínálatban minden netcsomaghoz elérhető, az okosórához, illetve tablethez/laptophoz kialakított MultiSIM szolgáltatás havidíjas konstrukcióban, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek akár három eszközön is mobilnetezhetnek a csomagjukban foglalt adatmennyiség erejéig.

A Gigaerős Net csomaghoz az Okosóra MultiSIM, míg a Gigaerős Net+ csomaghoz mind az okosórában való használathoz, mind a tabletben való használathoz kínált MultiSIM típus havidíjmentesen vehető igénybe.

Így változnak a vezetékes internetcsomagok

A távmunka és a távoktatás terjedése nyomán számos változtatást hajtott végre az operátor a fix netes ajánlatokban. Egyfelől egységesítette a kínálatot a sávszélesség, vagyis a maximális letöltési sebesség terén, az optikával és kábel (ED3) technológiával lefedett területeken.

Másfelől a belépőszintű díjcsomagok sebességében is szintlépés történt: az említett technológiákon már a legkisebb csomagok is 250 Mbit/s maximális sebességet kínálnak. Az optikával lefedett területeken az új portfólióban a megemelt maximális letöltési sebességű legkisebb csomag és az újonnan bevezetett 500 Mbit/s maximális letöltési sebességű csomag mellett továbbra is elérhetők az 1Gbit/s és a csak a Telekomnál kapható 2Gbit/s maximális letöltési sebességű csomagok is.

A sávszélesség növelését az utóbbi évek intenzív hálózatfejlesztései teszik lehetővé, amelynek révén a szolgáltató optikai és kábelhálózata ma már összesen 2 millió 750 ezer háztartás és vállalkozás számára kínál gigabites elérést, így a hálózatán a lefedett elérési pontok 63,5%-a gigabitképes. A szélessávú ügyfelek közel negyede már gigabites sebességet kínáló csomaggal csatlakozik a vezetékes internethez.