A TikTok meglepően gyorsan eluralta a közösségi média világát. Látva a platform óriási vonzerejét, a fanatikusok közül egyre többen, mérlegelik azt, hogy „teljes munkaidős” tiktokerek legyenek.

TikTok platformnak óriási a vonzereje

A TikTokon való pénzkereséshez csatlakozni kell a TikTok Creator Fund-hoz, ahhoz a programhoz, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy pénzt keressenek a TikTok –fiókjukhoz kapcsolódó megtekintésekből. Ehhez jelenleg legalább havi 10 ezer valódi követő és legalább havi 10 ezer megtekintés szükséges.

A közösségi médiaplatformokból származó bevételi források alapján a Cashfloat.co.uk a Lickd.co legfrissebb elemzési adatait felhasználva készítette el a témára vonatkozó elemzését 44 európai ország bevonásával.

Magyarország a lista második felében

A Cashfloat.co.uk listája alapján az európai országok közül a liechtensteinieknek kell legtöbb megtekintést, közel 189 milliót összegyűjteniük a TikTok -fiókjukban ahhoz, hogy annyit keressenek vele, mint amennyi az ottani éves átlagos nettó fizetés,ami 58 644 euró.

A második helyen a svájci tiktokerek állnak, akiknek 174 milliót meghaladó értéket kell produkálniuk a TikTok-videóikkal, hogy annyit zsebeljenek be, mint az ország nettó átlagos éves fizetése (54 144 euró).

Luxemburg (137 879 129) Dánia (137 537 538) és Norvégia (127 867 868) tartozik még azon egyéb európai országok közé, ahol a tiktokereknek több mint 125 millió megtekintést kell elérniük a profiljukon ahhoz, hogy annyi pénz üsse a markukat, mint az átlagos luxemburgi(42 876), vagy dán (42 744 euró), illetve norvég(39 756 euró) keres egy év alatt nettóban.

Magyarország ezen a listán a 30. helyen áll, az itteni TikTok fanatikusoknak több mint 33 millió megtekintést kell szerezniük a-profiljukon ahhoz, hogy a „keresetük”, megfeleljen a 10 284 eurós magyar nettó átlagfizetésnek.

Az Ahrefs elemzőcég online keresési adataiból az is kiderül, hogy ez a fajta pénzkeresés igen népszerű a közösségi média rajongói körében, amit a következő Google -keresések támasztanak alá. A „Hogyan lehet pénzt keresni a TikTok -on?”havi 57 200 keresést generál, míg a „Hogyan szerezhetek követőket a TikTok -on?” 33 600-at.

Nem árt vigyázni

A közösségi médiaplatformok és a rajta lévő tartalmak, ha nem vagyunk elég figyelmesek komoly veszélyeket is rejtegetnek magukban. Az Atlas VPN csapata által összegyűjtött adatok szerint a TikTok volt a leggyakrabban hamisított Android-alkalmazás a Covid-19-hez kapcsolódó appokkal kapcsolatos csalásokban 2021 első felében. Összesen 88 TikTok copy-cat alkalmazást észleltek, amelyek FakeApp kártevőket terjesztenek.