A nyár közepétől négy ügyvezető igazgató is felelős a Robert Bosch Kft. működéséért. Kemler András, Somogyi András, Szászi István és Vécsey Balázs közösen irányítják a céget.

A Robert Bosch Kft. új ügyvezetői a Bosch csoportnál új feladatokat ellátó Daniel Koriothot váltják, aki a Bosch csoport magyarországi és Adria régiós vezetői posztja mellett korábban egy személyben látta el a budapesti vállalat irányítását. A négy ügyvezető igazgató közösen irányítja a vállalatot, és egy-egy területért önállóan felel.

Szászi István„Az új vállalatvezetési struktúra a dinamikusan bővülő Robert Bosch Kft. új üzleti és szervezeti céljaihoz igazodik, a változásnak köszönhetően gyorsabb és hatékonyabb lesz az egyes területek koordinálása. Tovább erősödik a budapesti központ stratégiai szerepe a magyarországi csoport életében” – mondta Szászi István a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban, aki egyben a  Budapesti Fejlesztési Központ irányításáért is felel.

Kemler AndrásKemler András a Robert Bosch Kft. műszaki területekért és a telephely működéséért felelős ügyvezető igazgatói tisztséget tölti be.

 

 

Somogyi AndrásSomogyi András a Robert Bosch Kft. humán erőforrás és jogi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója lett, egyben továbbra is ő a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban.

 

Vécsey BalázsVécsey Balázs a Robert Bosch Kft. gazdasági ügyvezető igazgatójaként dolgozik a jövőben, valamint a magyarországi Bosch csoport létesítménygazdálkodásért felelős vezetője marad.

 

A Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A csoport egyik telephelye a budapesti Robert Bosch Kft, amely 1991-ben alakult, értékesítési központként gépjárműalkatrészek, gépjármű-diagnosztikai készülékek, elektromos kéziszerszámok, termotechnikai berendezések és biztonságtechnikai rendszerek forgalmazási, illetve vevőszolgálati feladatait végzi. Délkelet-európai értékesítési központként regionális feladatokat lát el, továbbá a Bosch Európai Szállítmányozási Központja is itt működik.

A vállalat részeként 2005-ben nyitotta meg kapuit a Budapesti Fejlesztési Központ, amely a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne, közel 3000 munkavállalóval. A Budapesti Fejlesztési Központ fontos szerepet játszik az automatizált- és az elektromos mobilitás fejlesztésében, emellett a Bosch csoport egyik legjelentősebb gépjármű-elektronikai kutató-, fejlesztő- és tesztközpontja.