A Prohuman hazai irányítását Tóth Ágnes, a Metropolitan Egyetem korábbi vezetője veszi át

Tóth Ágnes ProhumanA Prohuman új vezérigazgatóval, átalakuló menedzsment struktúrával és erős innovációs fókusszal folytatja növekedését. Az újonnan létrehozott vezérigazgatói pozícióra a társaság igazgatósága Tóth Ágnest kérte fel.

Tóth Ágnes matematika, informatika és pénzügy végzettséggel rendelkezik, gazdaságtudományból doktorált, és az oktatási szférából vált a HR-szolgáltatások piacára.

A szakember 2009 és 2023 szeptembere között töltött be különböző menedzsment pozíciókat a Budapesti Metropolitan Egyetemnél (METU).

Az utóbbi öt évben pedig vezérigazgatóként, illetve elnökként irányította az intézményt. Vezetése alatt a METU Magyarország legnagyobb magánegyetemévé vált.

A kinevezés kapcsán Zakor Sándor, az igazgatóság elnöke elmondta: egy folyamatosan fejlődő vállalat előbb-utóbb elér egy kritikus méretet, amikor kinövi a korábbi struktúrákat.

A hét országban működő tavaly több mint 135 milliárd forint bevételt elérő Prohuman esetében most az alapítás 20. évfordulóján jött el ez a pont. Eljutottak arra a szintre, amikor a tulajdonos-vezetők hátrébb léphetnek a napi irányítástól.

Tóth Ágnes különösen fontosnak tartja az innovatív szemléletet, kiemelten foglalkozik a mesterséges intelligencia fejlődésével, az oktatásra és a gazdaságra gyakorolt hatásával. Úgy véli, az új technológia olyan új eszközöket ad a szakemberek kezébe, amelyeket érdemes használni a HR szférában is.

„A mesterséges intelligencia alapjaiban írja át a jövő munkaerőpiacát: a munkával kapcsolatos szakértelem és készségek akár 50%-át is átalakíthatja öt éven belül. A Prohumannál olyan innovatív megoldásokat tervezünk kidolgozni, amelyekkel kiaknázhatjuk a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket” – fogalmazott a vezérigazgató.

A vállalatcsoport az elmúlt években a régióban is dinamikusan növekedett. Tavaly a szerbiai CityScope felvásárlásával, valamint szlovéniai leányvállalatának megerősítésével nagy lépéseket tett afelé, hogy regionális szinten is élre törjön. Az igazgatóság – Zakor Sándor, Juhász Csongor, Ignácz Béla és Feleki Attila – a jövőben a vállalat stratégiai céljainak megvalósítására, többek között a nemzetközi terjeszkedését támogató feladatokra összpontosít.