Ságodi Attila szeptembertől partnerként csatlakozott a nemzetközi tanácsadó céghez, ahol az energiaszektorhoz kötődő szolgáltatásokért és a stratégiai tanácsadással foglalkozó EY-Parthenon irányításáért felel.

Ságodi AttilaSágodi Attilának több mint húszéves tapasztalata van a tanácsadói területen. Eddigi karrierje során átfogó ismereteket szerzett a szabályozott iparágakban, így az energetika, a távközlés, illetve a pénzügyi szolgáltatási területeken.

Az EY előtt a Dentons Europe Consulting igazgatósági tagja volt, korábban pedig az egyik BIG4 cég partnereként az energetika és infrastruktúra üzletágat vezette tíz éven keresztül. Ezt megelőzően a Boston Consulting Groupnál vált az energiaszektor szakértőjévé.

„Magyarországon is elindult az energiatranszformáció, ami többek között magában foglalja a zöld beruházásokat, az új ellátási konstrukciókat, az energiatárolók és töltők fejlesztését. A lelkesedés óriási, a jelentős pénzügyi hatás miatt azonban kiemelten fontos, hogy a döntések hosszú távon is érvényes szempontok mentén szülessenek, és egyszerre vegyék figyelembe a finanszírozás, a szabályozási keretek, az energia specifikus kereskedelmi és műszaki követelményeket” – emeli ki Ságodi Attila.