Karácsonyi András a bérlői üzletág, Csordás Stefánia pedig a látogatói üzletág vezetőjeként csatlakozott a Westend csapatához.

Karácsonyi András közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az ingatlanlízing területén, 2010 és 2018 között már volt köze a vállalkozáshoz. Abban az időben részt vett, majd vezette a Gránit Pólus csoporthoz tartozó Westend lízing üzletágát.

Ezt követően olyan nemzetközi cégeknél dolgozott, mint a Multi Corporation magyarországi képviselete (Allee) és a CPI Property Group.

Munkája során a hosszú távú bérbeadási stratégiáért és fenntarthatóságért felelt, részt vett az éves lízingtervek és költségvetés kidolgozásában, irányításában, továbbá közreműködött az akvizíciós javaslatok és más lízingtevékenységek megvalósításában.

A Westend csapatába már a bérlői üzletág vezetőjeként tér vissza, ennek keretében felel a Westend bérleti stratégiájának kialakításáért, a bérlői kapcsolatok építéséért és kezeléséért.

„A Westend az egyetlen olyan multifunkcionális ingatlan a fővárosban, ami bevásárlóközpont, irodaház, szálloda és parkolóház is egyben. Mindez olyan egyedi lehetőségeket kínál a bérlők, illetve a különböző üzleti és extrém rendezvények számára, mint például a Westend Tetőkert, ami a város legnagyobb tetőkertje, vagy a külső parkolóház 7400 m2-es nyitott tere” – emelte ki Karácsonyi András.

Csordás Stefánia a Vodafone magyarországi leányvállalatánál kezdte, majd a brit anyavállalatnál folytatta karrierjét értékesítési és marketing területen. Ezt követően az EE brit távközlési szolgáltatónál dolgozott a vezetékes üzletág árazási stratégiáján és az ügyfélbázis életciklus-menedzsmentjén.

Később az ugyancsak brit AICPA & CIMA számviteli testületek globális marketing stratégiáját irányította. A Westend látogatói üzletág vezetőjeként a napi 50 ezer embert kiszolgáló bevásárlóközpont szerepét fogja erősíteni, a vevők, látogatók igényeit szem előtt tartva.

„A bevásárlóközpontok új korszakában a fogyasztók számára az élmény és a kényelem kerülnek előtérbe. Felgyorsult digitális világunkban a személyre szabott megoldások és az online és offline tér zökkenőmentes összekapcsolása válik meghatározóvá.

Az intelligens és interaktív technológiák, illetve az adatalapú rendszerek alkalmazása új dimenziókat nyit meg a vásárlói élményben, ezzel egyidejűleg az okos megoldások és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség átalakítja a bevásárlóközpontok működését” – hangsúlyozta Csordás Stefánia.

A cégcsoportól

A Gránit Pólus csoport Magyarország vezető, magántulajdonban lévő ingatlan-vagyonkezelő vállalkozása. Olyan létesítményekért felel többek között, mint a Westend Bevásárlóközpont és Irodák, a Papp László Budapest Sportaréna és a Művészetek Palotája.