A Magyar Telekom Procurement and Logistics Hub-jának vezetői pozícióját Soós Balázs tölti be, akit a múlt év novemberében bíztak meg ezzel a feladattal.

Soós BalázsŐ felel a jövőben a távközlési nagyvállalat stratégiai és taktikai beszerzési stratégiájáért, azok megvalósításáért, valamint a logisztikai területért.

A műszaki és pénzügyi végzettséggel egyaránt rendelkező szakembernek több mint 15 éves nemzetközi tapasztalata van a stratégiai beszerzés és a beszerzés transzformáció területén. Szakmai karrierjét a Vodafone Magyarországnál kezdte, majd néhány évvel később csatlakozott a Vodafone Csoport luxemburgi székhelyű központi beszerzési funkciójához, ahol felelős volt a Csoport stratégiai beszerzési tevékenységeiért.

Később a Vodafone Magyarország beszerzési vezetőjeként költözött vissza Magyarországra, és támogatta többek között a Vodafone Csoport beszerzési funkciójának átalakítását.

Soós Balázs a Telekomhoz a pénzügyi szektorból, a Provident Pénzügyi Zrt.-től érkezett, ahol a magyarországi beszerzési csapatot vezette, és felelős volt az európai beszerzési funkció megtervezéséért és felépítéséért is.