A 16 újabb nyelv között már a magyar is ott van a Microsoft generatív mesterséges intelligenciára alapuló egyéni és üzleti alkalmazásában, a Copilot for Microsoft 365-ben.

Már magyarul is ért a Copilot
Forrás: Microsoft

Ez egy olyan mesterséges intelligencián(AI) alapuló megoldás, amely a feladatok végrehajtásában, információk gyors felkutatásában, szövegek létrehozásában és a programozásban segíti az embereket.

A Copilot for Microsoft 365 egyesíti a nagy nyelvi modellek (LLM) és a Microsoft 365 alkalmazások előnyeit, hogy a felhasználók még kreatívabbak és hatékonyabbak lehessenek.

A Copilot kétféle módon épül be a Microsoft 365-be. Egyfelől az irodai alkalmazásokon belül, többek között a Word-ben, a PowerPoint-ban, az Outlook-ban, a Teams-be és az Excel-ben könnyíti meg tartalmak létrehozását.

Másfelől az alkalmazások között teszi lehetővé az adatok és tartalmak – dokumentumok, naptárbejegyzések, beszélgetések, értekezletek és névjegyek – megosztását, a Copilotra bízva a lépések összehangolását és automatizálását.

A Copilot részletes feljegyzést készít az értekezletekről a felmerült témák, és a fontosabb tennivalók automatikus összegzésével. A megoldás segítségével a felhasználók könnyedén átalakíthatják a Word-ben készült dokumentumokat látványos PowerPoint előadásokká, vagy ügyfélajánlatokat készíthetnek a SharePointon tárolt adatok kigyűjtésével.

Megfelelő utasítások (promptok) használatával pedig személyre szabott tartalmakat kreálhatnak. A Copilot in Outlook.com segít az e-mailek megfogalmazásában és megválaszolásában.

Hatékony idő kihasználás, kevesebb értekezlet

A Microsoft több mint egy éve vezette be a Copilot for Microsoft 365-öt. Egy kutatás azóta arról számolt be, hogy a felhasználók naponta 11 percet takarítanak meg a megoldás segítségével, és még abban is támogatja őket, hogy kevesebb értekezleten kelljen részt venniük.

A Copilot hívta fel egy amerikai kutató figyelmét arra is, hogy azt a prediktív modellt, amire szüksége van, egy másik kutató Németországban már kifejlesztette, ami két-három hónapnyi munkát takarított meg az amerikai kutatónak.