IrodaNet 300 és IrodaNet 1000 néven októbertől a kis- és középvállalatok(kkv) számára is elérhető az optikai vezetékes internet a Telenornál. Mobilszolgáltatással kombinálva még kedvezőbb a havidíj.

Telenor, optikai vezetékes net

Ma már néhány fős vállalkozásnak is érdemes megfontolnia, hogy az irodájában ott legyen a vezetékes internet is, aminek az egyik legnagyobb előnye a megbízhatóság és a nagy sebesség. Az irodákban ugyanis időszakosan jóval koncentráltabb lehet az internet használata, mint egy háztartásban, így fontos, hogy az egyidejű felhasználók száma és a neten küldendő és fogadott adatok mennyisége ne befolyásolja az egy felhasználóra eső hálózati sebességet.

Az optikai internetelérés stabilabb hálózati minőséget is jelent, hiszen míg a vezeték nélküli internet előnye a rugalmasság, hátrányként értékelendő, hogy a jelerősség használat közben is változhat, valamint a mobilcella kapacitása szétoszlik az egyidejű felhasználók között, azaz több felhasználó esetén egyidejű intenzív irodai használat mellett a vezetékes megoldás nagyobb stabilitást biztosít. A vállalkozások esetében kiemelten fontos még a biztonság, amiben a fix hálózatok nagyobb védelmet garantálnak a kibertámadások ellen is.

Extra kedvezmények, mobillal kombinálható előnyök

A kétféle IrodaNet díjcsomag közül a kisebbik 300 Mbps letöltési és 75 Mbps feltöltési sebességet, míg a nagyobb csomag 1000 Mbps le- és feltöltési sebességet, azaz szimmetrikus internetet kínál. A 2022. március 31-ig tartó bevezetési időszakbana szolgáltató 24 hónapos hűségvállalás esetén az első három hónapban 50% kedvezményt ad a havidíjból.

Az optikai hálózatot a Magyar Telekomtól bérli a Telenor, előbbi szolgáltató hálózatának egy meghatározott területén. A szolgáltatást igénylő ügyfeleknél éppen ezért először egyeztetni kell, hogy a kért helyszínen is elérhető-e az optikai technológia.

Az IrodaNet szolgáltatást a Telenor meglévő és új ügyfelei egyaránt igénybe vehetik, de mobilszolgáltatásokkal kombinálva még további kedvezményekre tehetnek szert. Mobil-vezetékes kedvezmény akkor érvényesíthető, ha adott cég legalább egy aktív, üzleti hangalapú számlás mobilszolgáltatás előfizetéssel rendelkezik a Telenornál.

Egy kis matek

Ezek alapján az IrodaNet 300 csomag nettó ára 24 hónap hűséggel – mobil-vezetékes kedvezménnyel – 2 500 Ft az első 3 hónapban, a 4.hónaptól 5 000 Ft, míg csak vezetékes ügyfeleknek: 3 500 Ft az első 3 hónapban, a 4.hónaptól 7 000 Ft.

Az IrodaNet 300 által kínált maximális letöltési sebesség: 300 Mbit/s, feltöltési sebesség: 75 Mbit/s; a garantált minimális letöltési sebesség: 100 Mbit/s, feltöltési sebesség: 30 Mbit/s.

Az IrodaNet 1000 csomag nettó ára, 24 hónap hűséggel –mobil-vezetékes kedvezménnyel –3 750 Ft az első 3 hónapban, a 4.hónaptól 7 500 Ft, míg a csak vezetékes ügyfeleknek: 4 750 Ft az első 3 hónapban, a 4.hónaptól 9500 Ft.

Az IrodaNet 1000 által kínált maximális letöltési sebesség: 1000 Mbit/s, feltöltési sebesség: 1000 Mbit/s; , a garantált minimális letöltési sebesség: 300 Mbit/s, feltöltési sebesség: 50 Mbit/s.

Extra szolgáltatások is elérhetőek

Az IrodaNet optikai netes előfizetéshez kétféle kiegészítő szolgáltatás is igénybe vehető, a Fix IP cím szolgáltatás és Mesh Router megoldás is. A Fix IP cím azoknak a cégeknek előnyös, akik székhelyükön saját szerverszolgáltatást – FTP-hozzáférést, levelező-szolgáltatást, saját webshopot –, üzemeltetnek, vagy olyan céges környezetben dolgoznak, ahol egy biztonságos virtuális privát hálózat (VPN) igénybevételének feltétele a fix IP cím.

A WiFi Mesh rendszer segítségével az IrodaNethez kapcsolódó routerek a bonyolultabb, zegzugos vagy többszintes kialakítású belső terek különböző pontjain elhelyezve zökkenőmentesen képesek az épület távolabbi, rejtett pontjain is kiegyenlített wi-fi jelerősséget biztosítani, stabil internethozzáférést nyújtva a folyamatos munkavégzéshez.

A Fix IP szolgáltatás díja: nettó 4.000 Ft/hó, bruttó: 4.200 Ft/hó; a WiFi Mesh díja: nettó 990 Ft/hó, bruttó: 1 257 Ft/hó.