Stayathome Coding Camp néven ingyenes kurzust indít a Green Fox Academy azoknak, akik tanulással töltenék a koronavírus miatt felszabadult idejüket, és elkészítenék első saját webalkalmazásukat.

A háromhetes képzésre azokat is várják, akik már régóta bele akarnak kóstolni a technológia világába, vagy egy ideje karrierváltáson is gondolkodnak, de előbb kipróbálnák magukat, mennyire való nekik egy bootcamp képzés.

Március 11. óta hivatalosan is vészhelyzet van az országban a koronavírus miatt. A járvány következtében egyre többen nem tudják folytatni a munkájukat, vagy a gazdasági helyzetre tekintettel elveszítették az állásukat.

A szakemberek szerint az ezzel kapcsolatos szorongás oldásában segíthet, ha időszakosan lefoglaljuk magunkat, erre kínálnak jó alternatívát a különböző önfejlesztő programok. A junior programozó képzéseket nyújtó Green Fox Academy ezért döntött úgy, hogy ingyenes online képzést ajánl fel azoknak, akik nem tudják folytatni a munkájukat, vagy az otthoni munkavégzés mellett belefér a hétköznapjukba pár óra tanulás.

Már második hete online módon folyik az alapképzés is

A különböző szakmai hátterű emberek átképzésével foglalkozó iskola – habár nem hivatalos oktatási intézmény, így a szabályozás nem vonatkozik rá – két hete mégis átköltözött a fizikai tanteremből a virtuális térbe. Az átállást alapos tervezés előzte meg, egy-két nehézségtől eltekintve a nyolc budapesti és prágai csoport képzése már át is állt az online platformra.

“Hiszek abban, hogy az online átállás sikere kevésbé a használt eszközökön, sokkal inkább azon múlik, hogy a tananyag mennyire alkalmas online tanításra” – mondta el Kökény Tamás, a bootcamp vezető mentora. A Green Fox Academy-nél a blended classroom módszertan szerint tanítanak, amiben keverednek a hagyományos tantermi oktatási módszerek a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel.

A képzés során videós tananyagokat használnak, amiket a hallgatóknak önállóan, otthon kell feldolgozniuk. “Ami újdonság, hogy a mentoraink által támogatott önálló és csoportmunka most online térben, adott esetben chatszobákban zajlik, de az első két hét tanulsága és a hallgatók visszajelzése szerint ebben a formátumban is jól működik a közös munka” – jegyezte meg Kökény Tamás.

Hetente indul új ingyenes kurzus

Mindezek után a programozóiskola március 30-án indítja el ingyenes online képzését, amit hetente újabb csoport követ április végéig. A kurzus 3 hetes lesz, az órák minden hétköznap délután 3 és 7 között zajlanak majd. A megszokott webináriumoktól eltérően a videós tananyagok mellett a mentorok is együtt dolgoznak majd a résztvevőkkel.

Az iskola minél szélesebb kör számára szeretné elérhetővé tenni a lehetőséget, ezért a jelentkezőknek mindössze egy egyszerű űrlapot kell kitölteniük a Green Fox Academy weboldalán. A csatlakozáshoz pedig csupán egy laptopra, stabil internetkapcsolatra, a tananyag feldolgozásához pedig középfokú angol nyelvtudásra van szükség.