Míg a koronavírus valamennyi technológiai ágazatot negatívan befolyásolja, a legnagyobb mértékben az informatikai szolgáltatásokat sújtja majd – áll a GlobalData előrejelzésében.

Koronavírus hatása az IT-ra

A koronavírus(COVID-19) minden korábbinál nagyobb hatással lesz idén a technológiai iparra. A járvány az egész világgazdaságra hihetetlen nagy terhet ró, azáltal, hogy a gazdasági élet ténylegesen leáll három vagy akár több hónapra is.

Éles stressz-teszt a vállalkozásoknak

Ez egyben egy éles stressz-teszt is lesz a vállalatok számára, hogy mennyire lesznek képesek megbirkózni járvány okozta szélsőséges helyzettel. A COVID-19 próbára teszi a vállalatok pénzügyi stabilitását: sokan nem fogják túlélni a kezdeti fázist. A többiek pedig jelentős bevételcsökkenést fognak elszenvedni – mondják a GlobalData szakértői.

Az elemző cég nemrégiben teljesen felülvizsgálta a 17 különböző technológiai, média és távközlési ágazatra és azok vezető vállalataira vonatkozó 2020-as előrejelzését, figyelembe vége a koronavírus járvány hatását.

A megújított kutatás megállapítja, hogy a technológiai iparágak közül az informatikai szolgáltatások szenvedik majd meg a legjobban az extrém helyzetet, mind rövid, mind hosszabb távon. Rövid távon a már folyamatban lévő projektek leállása miatt, miután az ügyfelek több hónapra maguk is leállnak. Hosszabb távon sem lesz nagyon rózsásabb a helyzet, mivel a potenciális vállalati megrendelők az idei profitkilátások tükrében várhatóan visszavágják majd a kiadásaikat.

A koronavírus hatása az IT ágazatra