Első ízben jelentett be egyszerre három okostelefont a Honor. A Huawei innovációs laboratóriumaként működő önálló márka ezúttal a kamerafunkciókban és hátlapi dizájnban hozott újat a piacra.

Honor 20

Európa számára a héten Londonban debütált a Honor 20 Lite, a Honor 20 és a Honor 20 Pro sorozat, amely a világon elsőként dinamikus-holografikus dizájnnal, valamint 48MP-es mesterséges intelligenci alapú(AI) négykamerás rendszerrel felszerelt.

Kamerarendszer „éjjel látó” és makró egységekkel

A csúcsmodellben a fő kamera a Sony IMX586 48 MP-es hátlapi kamerája. Ebben egyfelől továbbfejlesztett AI ultra élesség mód, másfelől AIS technológia (mesterséges intelligencia által vezérelt stabilizáció) található, algoritmus által támogatott szuper-éjszakai móddal.

Az AI alapú, több képkockás stabilizációs technológia és a továbbfejlesztett algoritmus nagyon tiszta éjszakai képeket készít, nagyobb fényerő, kevesebb zaj és valósághűbb színek mellett. Az F1.4-es lencse több fényt enged be, így még rossz fényviszonyok közt is részletgazdagok lehetnek a képek .

A kamerarendszer 16 MP-es széles látószögű, 8 MP-es telefotó és 2 MP-es makro egységgel egészül ki. A makro kamerával és az optikai képstabilizátorral (OIS) a felhasználók egészen közeli felvételeket is készíthetnek.

A 7nm-es gyártástechnológiával készült Kirin 980 AI lapkakészletben dolgozó duál NPU (neurális feldolgozó egység) és duál ISP (képfeldolgozó) minden az AI ultra élesség módban készült fotóról összegyűjti a legjobb részletet és egy 48 MP-es fényképpé alakítja.

A 16 MP-es kamera széles, 117°-os látószöggel bír. Az optikai képstabilizátor a giroszenzoros információk alapján „igazítja helyre” a lencsetagokat, kiküszöbölve ezzel a bemozdulásból származó életlenséget.

A 2 MP-es makrolencse olyan részleteket is rögzít, amiket szabad szemmel nem láthatunk. A fotóalanyt, virágokat, kisebb állatokat akár 4 cm-es távolságból is lefényképezhetjük. A 3x-os veszteségmentes optikai zoommal, az 5x-ös hibrid zoommal és a 30x-os digitális zoommal pedig a természetben vagy akár egy nyüzsgő nagyvárosban is közelebb hozza a távoli részleteket.

Holografikus hátlap tripla 3D háló technológiával

A Honor 20 szériában elsőként alkalmaznak többdimenziós, dinamikus-holografikus üvegből készült hátlapot. A tripla 3D háló technológia egy kétlépcsős folyamatot takar. Először több millió miniatűr prizmát gravíroznak egy, a felszín alatti rétegbe, ami mélységet ad a dizájnnak. Majd a 3D ívelt üvegréteget, a színek és a mélységért felelős réteget helyezik egymásra, vákuum környezetben ellenőrzött hőmérséklet és nyomás mellett. Ez adja a színek tükröződését és a színtörést.

Az okostelefon sorozat kijelzője 6,26 colos, ami az előlap 91,7 százalékát fedi le, akkumulátor teljesítménye 4000 mAh, amivel a készülék intenzív használat mellett is bírja egy napig.

A gamereket célozza meg a sorozat Honor 20Pro és a Honor 20 tagja, amelyek az optimális energiafogyasztást és teljesítményt támogató GPU Turbo 3.0-val érkeznek.A most bejelentett széria figyelembe véve a felhasználói igényeket nagyjából 25 mobil játékkal működik együtt, beleértve a Fortnite-ot, PUBG Mobile-t és az Arena of Valort.

A hangtechnológiában is hozott újat a márka. A Histen 6.0 technológia 9.1 virtuális térhangzása először érhető el okostelefonon. A virtuális térhangzás a legtöbb vezetékes és vezeték nélküli fülhallgatót támogatja, és beépített, zajszűrős dual mikrofonnal rendelkezik.