Az LG Electronics új, 31,5 hüvelykes diagnosztikai monitora a koreai márka első olyan orvosi kijelzője, amely az éles, tiszta képért felelős IPS Black technológiát alkalmaz.

LG Monitor

A 8 megapixeles felbontású (3840 x 2160 pixel) diagnosztikai monitor az orvosi képalkotáshoz szükséges szintű részletességet nyújtja, beleértve a röntgen- és CT-felvételeket, valamint a mammográfiákat.

A változtatható felbontású üzemmóddal (8, 6 és 4MP) a képernyőt a megtekintett kép típusának megfelelően állítható be.

A modell az IPS Black technológia révén tiszta, részletgazdag képet állít elő, mély feketékkel és a világos szürkeárnyalatok precíz megjelenítésével. Beépített kalibrációs érzékelővel is rendelkezik, amely lehetővé teszi az automatikus önkalibrációt, hogy stabil maradjon a képminőség.

Az új eszköz ’Fókusz nézet’ és ’Patológia’ üzemmóddal is rendelkezik. Az egérrel vagy billentyűzettel vezérelhető Fókusz nézet révén kiválasztható és kiemelhető az adott kép egy részlete a többi rész fényerejének csökkentésével, így könnyebben vizsgálható meg a kérdéses terület. A Patológia üzemmód pedig olyan éles és pontos képet nyújt, mintha mikroszkóppal vizsgálódnánk.

A monitor hat gyorsgombjával gyorsan és egyszerűen kezelhetőek a különböző beállítások, beleértve az üzemmódot, a képernyőfelbontást és a megvilágítást. A jelenlétszenzor pedig öt perc után automatikusan kikapcsolja a kijelzőt, ha nem érzékel mozgást.

A monitorhoz egy olyan, egyetlen kattintással rögzíthető állvány is tartozik, amely leegyszerűsíti az üzembehelyezési folyamatot, és az állítható dőlésszög, magasság és elfordítás révén ergonomikus kényelmet nyújt.