Újabb távol-keleti márkával ismerkedhet meg közelebbről is az okostelefonok, okosórák és okos otthon eszközök iránt érdeklődő hazai közönség. A realme brand magyarországi forgalmazója révén Budapesten a Lurdy Házban nyitotta meg első állandó európai üzletét.

realme

A kínai realme 2021-ben a leggyorsabban növekvő okostelefon márka volt Európában, itteni szállításai egy év alatt 548 százalékkal nőttek. Ezzel a teljesítménnyel ugyan a piacnak csupán a 3 százalékát sikerült megszereznie, de először tudott bekerülni az öt vezető európai brand közé, a Samsung, az Apple, a Xiaomi, és a társmárkának számító Oppo után.

A növekedés dinamikáját mutatja, hogy két évvel korábban még a 13. helyen állt, közép-kelet-európai szinten pedig már a 4. legnagyobbnak számító a régióban.

Termékeit a világ egyik legnagyobb okos eszköz gyártója állítja elő

Ami a társmárkaságot illeti, a realme esetében az a furcsa helyzet áll fenn, hogy a termékeit az a sencseni BBK Electronics Corp állítja elő, amely a világ egyik legnagyobb okostelefon-gyártójának számít. (Egy 2017-es statisztika szerint abban az évben a Samsung után a világ második legnagyobb gyártója volt.

A BBK Electronics ötféle okostelefon márkát gyárt és forgalmaz: hozzátartozik az Oppo, mellett a Vivo, a OnePlus, realme és az iQOO(a Vivo egykori almárkája) is.

A budapesti 62 négyzetméteres márkaüzletben az okostelefonok mellett a gyártó egyéb okos eszköz kínálata is elérhető, beleértve az okosórákat, fülhallgatókat, okosporszívót, okostévét, sőt a kínai gyártónak még saját laptopja is van.

Az első realme store 2020 augusztusában nyílt meg Indiában. MadhavSheth, a márka vezérigazgatója tavaly jelentette be, hogy további 300 exkluzív üzlet megnyitását tervezik a jövőben. A boltokban a márka teljes termékpalettája elérhetővé válik.

Smartphone Market