Az átutalásos kibercsalások visszaszorítására az OTP Bank hamarosan napi limitet vezet be az internet- és mobilbanki szolgáltatásában.

Napi átutalási limitet vezet be az OTP Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemrégiben körlevélben szólította fel a hazai pénzintézeteket, hogy sok más egyéb mellett az ügyfelek számláihoz állítsanak be napi limitet, amit aztán ingyenesen módosíthasson az ügyfél.

Az OTP Bank már értesítette is a nála számlát vezető ügyfeleit arról, hogy május 8-tól napi 1 millió forintos átutalási limitet állít be számukra.

Ez azt jelenti, hogy attól az időponttól a lakossági ügyfél legfeljebb napi 1 millió forint összegű átutalást indíthat az OTP internetbanki és mobilbanki felületén keresztül. A korlátozás nem érinti a saját számlák közötti pénzmozgásokat.

Ezzel egyidejűleg a pénzintézet új mobilbanki funkciót is bevezet a napi átutalási limit sajátkezű beállítására. A szolgáltatás az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásokra egyaránt vonatkozik.

A mobilbanki felületen az ügyfél a beállított limitet bármikor módosíthatja, vagy ideiglenesen akár fel is függesztheti.

Azok az ügyfelek, akik a napi pénzügyeiket nem a mobilbanki, hanem csak az internetbanki felületen intézik, azok a napi átutalási limitet, beleértve a bank által automatikusan beállítottat, csak bankfiókban tudják módosítani.

Forrás: MNB