A jelenleg elérhető legjobb felbontású hőkamerával érkezik a Cat Phones legújabb csúcsmodellje, amely extrém körülmények között is használható.

Hőkamerás okostelefon

Noha az 5G „nyelvén” még nem beszél, de kategóriájának számos extremitásával rendelkezik az augusztus 20-a után nálunk is kapható Cat S62 Pro.

A vízálló és törésbiztos telefonok gyártójának ez a harmadik hőkamerás telefonja. A készülék a FLIR Lepton 3.5 szenzorával és a megújult MyFLIR alkalmazáson keresztül nyújt hőképeket. A hőkamera négyszer több hőérzékelő pixelt tartalmaz a korábbi verzióhoz képest.

Továbbfejlesztett képfeldolgozó és adatelemző funkciók

A FLIR VividIR képfeldolgozó, valamint a továbbfejlesztett MSX – a főkamera és a hőkamera közös képét alkalmazó – technológia részletgazdag képeket biztosít. Az MSX változó intenzitással jelenik meg a kijelzőn kiemelve a látható körvonalakat.

Valós időben tekinthetjük meg a Sony főkamera által érzékelt képet a hőkamera részleteivel. Ezek a fejlesztések a korábbinál lényegesen jobb képminőséget és több részletet mutatnak, így a hőfelvétel tárgya hatékonyabban vizsgálható. Könnyebb a váltás a normál kép és a hőkamerás kép között.

Az új MyFLIR Pro alkalmazás az önálló professzionális hőkamerákra jellemző adatelemző funkciókkal bővült. Az appal beállíthatunk izotermikus riasztást és elemezhetjük a rögzített értékeket. Az állandó hőmérséklet-figyeléshez egyedileg megadhatunk egy hőmérséklet-tartományt (20°C és +400°C fok között), és kérhetünk riasztást, ha a hőkép tárgya ebbe a tartományba esik. Használhatjuk berendezések, munkagépek ellenőrzésekor, emelkedett testhőmérséklet kiszűrésére, vagy akár kerti sütés közben.

Fertőtlenítőszeres vízben is tisztítható

Az IP68 és a MilSpec 810H szabványoknak megfelelő, okostelefon a korábbiaknál több extremitásnak is megfelel strapabíró készülékek kategóriájában. Egyrészt próbára tették ezt a modellt is, többek között 1,8 méteres magasságból ejtették acélfelületre több alkalommal is, és tesztelték vízzel, porral, kosszal szemben is.

A készülék ezen felül Jól bírja az extrém hőmérséklet-ingadozást, tehát akár szaunába is vihető, és a vírus elleni védelem érdekében akár szappanos vagy fertőtlenítőszeres vízben is tisztítható – emelte ki a nemzetközi online bejelentésen Peter Cunningham a termékcsaládot gyártó és forgalmazó Bullitt Group termékportfólióért felelős alelnöke.

Az új telefonnak nemcsak a hőkamerás mutatói javultak, hanem a kijelzője is mintegy 10 százalékkal nagyobb az elődeinél, 4 ezer mAh-s akkumulátorával pedig két napig biztosan elketyeg. Push to talk szolgáltatásra is használható.

A Cat S62 Pro 5,7”-es FHD+ (18×9) kijelzővel, 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel érkezik, támogatja a zero-touch módot, vagyis a QR-kód alapú rendszerbeléptetést is.

Elhangzott az is, hogy az 5G technológia integrálását még korainak tartotta a gyártó, elsősorban a jellemző felhasználói kör miatt. Ezeket a telefonokat többnyire nem az 5G antennákkal sűrűn ellátott (bel)városi területeken használják, hanem a gyengébb lefedettségű, gyérebben lakott területeken, javarészt ipari, vagy mezőgazdasági terepen dolgozók.

Az új eszköz jóval olcsóbb az elődjénél, mert kivették belőle a lézeres távolságmérést, amire nem volt akkora igény – indokolták az eseményen. A készülék ajánlott magyarországi bruttó ára várhatóan 239 990 forint lesz.