A DIGI roamingszolgáltatással egészíti ki az ingyenes tesztidőszak után jövő januártól érvényes lakossági mobil tarifacsomagjait.

Digimobil díjcsomagok

Az előfizetői kéréseket figyelembe véve, a DIGI a nemrégiben közzétett, 2021. január 1-jétől elérhető lakossági tarifacsomagjainak a kínálatát roamingszolgáltatással bővítette. Ennek alapján a szolgáltató ügyfelei az Európai Unió összes tagállamában kedvező feltételek mellett használhatják mobilelőfizetéseiket.

Az EU roaming csomagban (Roaming 1. Zóna) az ugyanabba a zónába tartozó ország irányába indított hívás díja bruttó 7 forint/perc lesz, ami megegyezik a magyarországi DIGI hálózatba, vagy bármely más magyar hálózat irányába indított hívás díjával; míg a fogadott hívások bruttó 3,5 forintba kerülnek percenként. Az SMS küldés egységesen 21 forint lesz, mind a hazai, mind az uniós tagországok hálózataiban.

Az adatroaming díja gigabájtonként bruttó 540 forint. Januártól a szolgáltató megnöveli a “számlasokk” limitet, azaz a külföldön tartózkodás alatti internetezés költséghatárát. A limit 18 ezer forint lesz, amelynek eléréséről az ügyfelet SMS-ben értesítik.

Az EU országokon kívül a roaming csomagok még 3 különböző zónában érhetők el. A roaming szolgáltatást az előfizetőknek aktiválniuk kell.