A világ meghatározó vállalatirányítási szoftverszolgáltatója, a Diligent Corporation a technológiai szektorban több mint 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkező magyar szakembert nevezte ki a Budapesten működő, globális termékinnovációs központja élére.

Szatmári JúliaSzatmári Júlia a mintegy 300 fős magyarországi munkavállalói csapat felépítésért és irányításáért lesz felelős, Senior Vice President of Software Engineering pozícióban. A csapat kialakítása mellett felügyeli az innovációs központban folyó szoftverfejlesztést és koordinálja a csoport más üzletágaival való közös munkát is.

Mostani váltását megelőzően a felhőalapú marketing szoftvereket fejlesztő Emarsys kutatás-fejlesztés csapatát és magyarországi központját irányította. Az ELTE Matematikai és Informatikai karán végzett szakember korábban különböző vezetői pozíciókban a Nokia-nál is dolgozott, egyebek között a globális k+f és ügyféltámogató szervezetekért felelt.

A New York-i székhelyű Diligent szoftvereit, amelyek növelik az elszámoltathatóságot és az átláthatóságot, több mint 19 ezer vállalat és intézmény, közel 700 ezer felsővezetője használja, szolgáltatási(SaaS) modellben.

A társaság magyarországi beruházását a Nemzeti Befektetési Ügynökség(HIPA) támogatja. A Diligent az év elején jelentette be, hogy a Budapesten alakítja ki globális termékinnovációs központját, amely várhatóan 2021-ben nyílik meg.