Robusztus, strapabíró – a Samsung háza tájáról viszonylag ritkán hallani ilyen jelzőkkel ellátott készülékekről. A most piacra dobott GalaxyXCover5-tel a márka a speciális terepeken dolgozók kommunikációs eszköz igényeit szolgálja ki.

Samsung munkatelefon

A koreai gyártót a telefon kategóriában nagyközönség inkább a prémium S-sorozatú, és a középkategóriás A-sorozatú okostelefonjairól ismeri. A napokban megjelent GalaxyXCover 5 viszont amolyan tipikus munkatelefonként egy olyan piaci szegmenst céloz meg, ahol elsősorban nem a dizájn és a legújabb technológiai innovációk a fontosak, hanem, hogy a készülék extrém körülmények között is, akár szó szerint is „állja a sarat”. (Az ilyen jellegű telefonok meghatározó márkája a Cat Phones.)

Gombnyomásra kézi adó-vevővé alakítható

Merthogy a Galaxy XCover 5 víz- és porálló, bírja az extrém időjárási körülményeket. A magas érintésérzékenységnek köszönhetően kesztyűben is használható, valamint egyszerűen tölthető és cserélhető akkumulátorral rendelkezik, hogy nehezített terepen is működőképes maradjon.

A fokozott ütéselnyelésnek köszönhetően a készülék akár 1,5 méter magasról is leejthető anélkül, hogy eltörne. Az IP68-as besorolású vízállóságával pedig egy méteres mélységig, legfeljebb 30 percig marad működőképes.

Az új eszközben a „gombnyomásra beszéd” funkciók között megtalálható a Microsoft Teams, amely a telefont biztonságos, kézi adó-vevővé alakítja át, megkönnyítve ezzel a felhasználók közötti kommunikációt. A készüléken beállítható, hogy a leggyakrabban használt alkalmazásokat, például a LED-es zseblámpa, vagy a térképfunkciót, illetve a segélyhívásokat az XCover gomb segítségével, egyetlen érintéssel aktiválhassuk.

Üzleti dokumentumok szkennelésére is alkalmas

Az eszközt az erőteljes Exynos 850 processzorral, 4GB RAM-mal és akár 64 GB belső tárhellyel látta el a gyártó. Hosszú üzemidőt biztosít és cserélhető a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, amely támogatja az USB és POGO pin alapú gyorstöltést is, így a töltés rövidebb ideig tart.

A 16MP hátlapi kamerával éles, professzionális képek és videók készíthetők. Az Élő fókusz funkcióval a kép tárgya szinte kiemelkedik a háttérből, az 5MP előlapi kamera pedig a videókonferenciákhoz használható. A Knox Capture segítségével üzleti dokumentumokat is szkennelhetünk a készülékkel.

Az új munkatelefon már Magyarországon is elérhető 109.990 forintos fogyasztói áron.