Október elsejétől kettős pozícióba került Takács Zoltán az Ericssonnál, egyrészt alelnöke lett a skandináv csoport dél-közép-európai régiójának, másrészt Éry Gábort váltva az Ericsson Magyarország vezérigazgatójává is kinevezték.

Takács Zoltán EricssonA dél-közép-európai régióba Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina tartozik. Takács Zoltán tapasztalt vezető, aki a távközlési, média és pénzügyi szolgáltató szektorban szerzett több mint negyedszázados szakértelemmel rendelkezik az értékesítés, üzletfejlesztés, termékfejlesztés, digitális megoldások és az innovációmenedzsment területén.

A villamosmérnök végzettségű szakember dolgozott többek között a Telenornál, a Huaweinél, a Vodafone-nál, az RTL Klubnál, a Nokiánál, sőt karrierje kezdetén négy évet szoftvermérnökként az Ericssonnál is eltöltött.

Éry Gábor EricssonA mérnök-közgazdász végzettségű Éry Gábort, aki egyébként az év végéig marad az Ericsson Magyarország vezérigazgatója, közel 30 éves időszak köti a svéd nagyvállalathoz. Ebből közel 25 évet töltött a magyarországi leányvállalatnál, amiből 18 évet vezérigazgatói pozícióban.

Az Ericsson 1990-es alapítása óta részese a távközlési technológiák magyarországi bevezetésének. A mobilpiacon először az analóg NMT technológián, majd GSM rendszerű hálózatokon, 3G, 4G, 5G szolgáltatásokat vezettek be Ericsson berendezéseken. A 2 ezer fős Ericsson Magyarország k+f központja az egyik legnagyobb távközlési és informatikai kutató, fejlesztőcég hazánkban.