Nemrégiben bízták meg Pomezanski Mátét a Telenor Magyarország digitális termékekért felelős igazgatóságának a vezetésével. Az új topmenedzser kiemelt szerepet játszott az 5G és a vezetékes üzleti internet szolgáltatások bevezetésében.

Pomezanski MátéPomezanski Máté 6 éve szenior szegmens menedzserként kezdett dolgozni a mobilszolgáltató post paid szegmens csapatában. Részt vett az első otthoni mobilinternetes tarifacsomagok, továbbá a Telenor Blue, valamint a Hello Data lakossági számlás tarifaportfóliók kialakításában.

Közel három éve a vállalati stratégiáért felelős divízióban vállalt kulcsszerepet az üzletfejlesztésben és a hosszú távú tervezésben. Legutóbbi projektjei között volt az 5G bevezetése, valamint a Telenor B2B fix internet szolgáltatási stratégiájának a megalkotása.

Telenoros karrierje előtt nyolc évet töltött a Budapest Banknál, ahol marketingkommunikációval, valamint termékek, szolgáltatások fejlesztésével foglalkozott. Több hitelkártya és jelzáloghitel piaci bevezetésében is részt vett.

A Telenor Magyarország digitális termékeiért felelős igazgatójaként célja egy profi és összetartó csapat létrehozatala, és velük együtt új termékek, szolgáltatások piaci bevezetése.

A digitális termékekért felelő igazgatóság fontos szerepet játszik abban, hogy a vállalatra a jövőben már ne csak mobilszolgáltatóként, hanem az online pénzügyi megoldások, a dolgok internete (IoT) és a felhőalapú informatika (cloud) területén is egyre fontosabb szolgáltatóként tekintsenek.

A Telenornál arra számítanak, hogy a távközlési szektor jövőjét ezek az új szolgáltatások fogják meghatározni, így a részleg árbevétel-arányos súlyának jelentős növekedését célozták meg.