Újabb három évre Beck Györgyöt választották a Neumann Társaság elnökévé. A szervezet elnöksége viszont részben új alelnökökkel indul neki a következő ciklusnak.

Tisztújító Közgyűlést tartottak a Neumann Társaságnál. Az 1968-ban alapított, teljes nevén Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Magyarország legrégebbi informatikai társasága. A szervezet az utóbbi 3 évben megújította tagsági szolgáltatásait, és digitalizálta az általa kezelt hazai ICDL/ECDL vizsgáztatást.

Beck GyörgyElnöknek a következő három évre ismét Beck Györgyöt választották. A matematikus végzettségű szakember több mint 40 éve vesz részt hazai és nemzetközi nagyvállalatok irányításában, korábban a Digital, Compaq, HP és Vodafone magyarországi leányvállalatainak vezetője volt.

Beck György 2018-ban lett a társaság elnöke, akinek a szervezettel kapcsolatos célkitűzése, hogy az a „digitális világ GPS-e” legyen.

Erdős Németh ÁgnesAz eddigi elnökségből folytatja munkáját Erdősné Németh Ágnes. A Tarján-emlékérmes, MOL Mester M-díjas tanár felel a társaság tehetséggondozási programjáért, köztük a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpia szervezéséért.

 

 

Pálfalvi CsanádIsmét alelnökké választották Pálfalvi Csanádot, az evosoft Hungary Kft. üzletág igazgatóját. Az okleveles mérnök-informatikus végzettségű szakember évek óta a Neumann Társaság éves, online konferenciáinak vezető szervezője.

 

 

Csányi Péter, Charaf Hassan és Váncza József viszont leköszönt alelnöki posztjáról, a helyükre az alábbi szakemberek kerültek:

Bendek CsabaBenedek Csaba, aki az ELKH SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriumának tudományos tanácsadója és kutatócsoport-vezetője, és aki 2019 elejétől az NJSZT KÉPAF – Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága szakosztályában már kellő tapasztalatot szerzett a szervezeten belüli, munkában.

 

 

Csorba KristófCsorba Kristóf, a BME VIK egyetemi docense, az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék munkatársa. Charaf Hassan dékán munkáját segítve évek óta részt vett a Neumann Társaság elnökségének teendőiben, most már hivatalosan is alelnökként pörgetve fel a felsőoktatás szereplőivel való együttműködéseket.

 

Gulyás LászlóGulyás László, az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszékének docense és az Ipari-Akadémiai Együttműködési Intézet igazgatóhelyettese, az EIT Digital budapesti csomópontjának korábbi igazgatója. „Neumannos”, karrierjét 1990-ben az NJSZT által felkészített diákolimpikonként kezdte. Az akadémiai és az üzleti világ közötti kapcsolattartási tudását kamatoztatja majd a társaság érdekében is.

 

Svebis AndrásSvébis András, a MOL csoport munkatársa, 2016-tól a MOL Magyarország CIO-ja, 2019-től az újonnan alakult MOL IT & Digital GBS szervezet vezetője. Elsősorban a társadalmi szerepvállalás, a digitális tudás növelése és a hátrányos helyzetű térségekben élők digitális felzárkóztatása motiválta, amikor elvállalta a jelölést.

 

Havas IstvánA Neumann Társaság felügyelő bizottságát továbbra is Havas István, a Regillus Kft. ügyvezető igazgatója, az Ernst & Young korábbi vezérigazgatója vezeti.

 

 

 

Gyenizse PálA bizottság tagja: Gyenizse Pál, az Új Algoritmus Kft. ügyvezető igazgatója, címzetes egyetemi docens

 

 

 

Kornai Gáborés Kornai Gábor, az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. elnöke, a hazai vezetési tanácsadási terület egyik ismert szakmai szereplője.