Az OTP Alapkezelő Zrt. közgyűlése Bánfi Attilát a társaság Igazgatóságának tagjává, majd az igazgatóság elnökévé választotta.

Bánfi AttilaA szakember közel 10 éve csatlakozott a digitális bankolásban is meghatározó OTP Bankhoz, jelenleg az OTP Private Bankinget is magába foglaló, csoportszinten működő OTP Global Markets Igazgatóság ügyvezetője.

Új megbízatásának célja, hogy az OTP Csoport regionális jelenléte a legnagyobb hazai alapkezelő termékeinek csoportszintű kiterjesztésével tovább erősödjön, és az ügyfelek több szolgáltatást és termékkört érjenek el.

Bánfi Attila több, mint 20 éves hazai és nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik pénz- és tőkepiaci, befektetés-szolgáltatási és vagyonkezelési területen. A szakember 2006-2011 között a jelenlegi Intesa Sanpaolo csoportban vezette a szerb Banca Intesa Beograd treasury-jét, majd 3 évig az ukrán leánybank Investment Banking üzletágát.

Ezt követően csatlakozott az OTP Bankhoz. Kezdetben a magyarországi treasury üzletág irányításáért felelt, majd 2019 januárjában átvette a Regionális Treasury Igazgatóság ügyvezető igazgatói pozícióját, amely időközben átalakult, és nevet váltott, OTP Global Markets Igazgatóság néven folytatja a tevékenységét.

Bánfi Attila az új megbízatása mellett a Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának és az oroszországi OJSC OTP Bank Igazgatóságának is tagja.