Júniustól Simonyi Albert a KPMG könyvvizsgálati üzletágának új vezetője. Kinevezésével egyben az igazgatóság tagja is lesz.

Simonyi Albert KPMGSimonyi Albert 2003-ban csatlakozott a KPMG-hez, és aktív szerepet játszott abban, hogy a KPMG magyarországi irodája a cégcsoporton belül a szolgáltató központok (SSC), és ezáltal a multinacionális cégcsoportok centralizált könyvvizsgálatának kompetenciaközpontjává váljon.

Audit partneri pozícióban 2021-től már az üzletág operatív igazgatójaként is felelt az egyes szakmai területekért. Eddig megszerzett tapasztalatai alapján célja, hogy tovább formálja a könyvvizsgálati üzletágat, hogy a KPMG agilisan tudjon alkalmazkodni a gyorsan változó környezethez.

Az új vezető kiemelt figyelmet fordít a régiós, illetve globális kapcsolatok és együttműködések erősítésére, a határokon átívelő, nemzetközi tapasztalat-, és tudásmegosztást támogató környezet kialakítására.

A könyvvizsgálati üzletágat tíz éven át vezető Rózsai Rezső, a KPMG Hungária vezérigazgatója, a jövőben a vállalat irányítására, a cég digitális képességeinek további erősítésére, valamint a magyarországi tagvállalat régiós szerepének növelésére fókuszál.