Július elsejétől Magyarországon is elérhető a Huawei első, saját operációs rendszerén működő okosóra családja,a Watch 3. Az eszköz újdonságnak számító funkciója, hogy méri a bőr hőmérsékletét is, de a beígért vércukormérő profil egyelőre csak Kínában működik.

Új okosórák a Huaweitől

Június elején mutatta be globálisan a cég a Watch 3 szériát, amely hamarosan Magyarországon is elérhető lesz – hangzott el a hazai premieren. Az új okosórán, hasonlóan a márka okostelefonjaihoz már a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony OS fut, amit az amerikai embargó következményeinek az ellensúlyozására fejlesztett ki.

A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül működő eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken keresztül.

Hívásokat is indíthatunk az órákon

A rozsdamentes acélvázzal felszerelt Watch 3 új koronával érkezik, amely érzékeli a különböző mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad, ami kényelmesen és könnyen kezelhetővé teszi az eszközt.

Az órákon az eSIM funkciónak köszönhetően mostantól a felhasználó már hívásokat indíthat és fogadhat, illetve zenét is hallgathat. Mindehhez elegendő a telefonszámot és az adatokat megosztani egy okostelefonnal.

A Watch 3 órák fitnesz- és egészségfunkciói akár százféle edzésmódot is támogatnak, legújabb funkcióként már a bőr hőmérsékletet is mérhetik. ( A korábbi közleményben még testhőmérséklet mérés szerepelt.) Az eszközök segélyhívó profillal is rendelkeznek, érzékelik például, ha a felhasználó elesik, ebben az esetben a bajba jutott az órán keresztül felhívhatja az ilyen esetekre előre megadott telefonszámot.

Az okosóra család prémium modellje a Watch 3 Pro okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban pedig akár 21 napig bírja egy feltöltéssel, míg a Watch 3 okos üzemmódban három, ultrahosszúban pedig tizennégy napig működhet.

Kínában már működik a szúrásmentes vércukorszintmérő profil

A globális premieren bejelentették a vércukorszintmérő funkciót is, ami, mint megtudtuk Kínán kívül egyelőre máshol nem érhető el. A komolyabb egészségmérő funkciókhoz ugyanis szükség van az adott ország, vagy térség egészségügyi hatóságainak az engedélyezésére.

Thomas Liu, a hazai leányvállalat fogyasztói üzletágának az igazgatója, a mostani bejelentés kapcsán kiemelte, hogy 2021 első negyedévében – az előző év hasonló időszakához képest – a vállalat megháromszorozta az audioeszközök értékesítését Magyarországon, mintegy másfélszeresére növelte forgalmát a viselhető okoseszközök terén és megötszörözte eladásait a számítógépes szegmensben.

Az eseményen elhangzott, hogy a Watch 3 fekete színben július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG, az Euronics, üzleteiben és a Huawei szervizközpontokban bruttó 139.990 Ft-os áron.

A rozsdamentes acél kivitelű barna bőr szíjjal az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban jegyezhető elő bruttó 149.990 Ft-os áron, míg a Watch 3 Pro titánszürke készülékházzal és barna bőr szíjjal előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 163.990 Ft-os áron.