A Canon Europe a napokban mutatta be első okos kameráját, a PowerShot PX-et, a kisméretű gép automatikusan készít 11,7 MP képeket és Full HD 60p videókat.

Itt az első okoskamera

A családi fotósoktól a kütyükedvelőkig az új, intuitív kamera számos intelligens funkciót tartalmaz az emlékek dokumentálására. Az automatikus rögzítéssel és elsőbbségi felvétellel a készülék jól kiegészíti a fotósok meglévő fényképezőgépeit.

Ahhoz, hogy mindenki rajta legyen a képen, nem kell időzíteni

Amikor nemcsak egy fontos pillanatot akarunk megörökíteni, hanem szerepelni is szeretnénk a felvételen, jól jöhet egy ilyen automata kamera, amely követi a mozdulatokat, és a megfelelő módon helyezi el a résztvevőket a képmezőben, hogy rögzítse a természetes gesztusokat és reakciókat. A hangvezérlő funkció teszi lehetővé a teljesen érintésmentes vezérlést az állóképek vagy dinamikus videók készítéséhez.

Az egyszerű kialakításnak, az USB-C töltésnek és a beépített Wi-Fi-nek köszönhetően a kompakt gép bárhová elhelyezhető. Az intelligens arcfelismerő funkciókkal a PowerShot PX automatikus alanykeresést használ, hogy a felvételek szereplőit a képmezőben tartsa, és olyan fotókat készítsen, amelyek egyébként kimaradhattak volna. A 19-57 mm-es fókusztávolság, továbbá a forgatható-és-dönthető zoom objektív vízszintesen 340° és függőlegesen 110° -os széles látómezőt kínál a mozdulatok követésére.

A kamera segít az elkészült fotók közötti válogatásban is

A PowerShot PX iOS és Android alkalmazásával az okos fényképezőgép ajánlásokat is ad a legjobb felvételek megtartására. A fényképeket és a videókat a memóriakártyán tárolja az eszköz, hogy könnyen fel lehessen azokat tölteni a számítógépre.

Az alkalmazás segítségével manuálisan is vezérelhetjük a gépet a tökéletes felvétel elkészítéséhez, távolról is készíthetünk képeket, anélkül, hogy oda-vissza kellene futnunk az eszköz ellenőrzéséhez.

Az automatikus felvételi beállítások személyre is szabhatók, az objektív szögét a saját stílusunk szerint rögzíthetjük, és kiválaszthatjuk az ismerős arcokat az alkalmazáson belül, így biztosítva a prioritást a fényképezés során. A PC-s webkamera segédprogram használatával pedig a PowerShot PX webkameraként is használható.

A PowerShot PX főbb funkciói:

• Állóképek és videók automatikus rögzítése
• Forgatható-és-dönthető zoom objektív, 340°-os forgatási és 110°-os dőlési látószöggel, valamint 19-57 mm-es zoom-objektívvel
• Felismerési technológia bizonyos arcok rangsorolására
• Kézi vezérlés és képkezelés a Connect alkalmazáson keresztül
• Wi-Fi és Bluetooth az okostelefonokhoz és táblagépekhez való csatlakozáshoz