November 19-én szervezi az első közös Black Friday-t(BF) az időközben üzletileg teljes mértékben összenőtt eMAG és az Extreme Digital. Az idei lesz egyben a márkák önállóságát viszont megtartó cég történetének eddigi legnagyobb kampánya, ahol nem tipikus webshopos ajánlatokra is lehet számítani.

Emag Black Friday

Az idei fekete pénteki ajánlatok először lesznek elérhetők közös felületen – jelentette be Várkonyi Balázs, a hazai e-kereskedői toplista élén álló összevont cégek ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a piacon tapasztalható logisztikai és gyártási kihívások ellenére jelentős készletekkel készülhetnek a kampányra. A processzorhiány miatt ugyanakkor átalakulhat a portfolió, miután a gyártók igyekeznek inkább a felsőbb kategóriás termékekre fókuszálni.

Idén ingatlan is lesz a BF kampányban

Az első közös Black Friday-en olyan szokatlan, de amúgy sok helyen hiánycikknek számító termékkel is készülnek, mint a dízel járművekben használatos AdBlue-adalék, vagy az idén jelentősen megdrágult téligumi-szettek.

“Idén először akciós árú ingatlanok is elérhetőek lesznek a kínálatban, de készülünk belföldi utazási ajánlatokkal is. A várhatóan több millió fekete pénteki rendelés kiszolgálásában idén már segítségünkre lesz a már közös tető alatt működő logisztikai háttér, illetve a tavalyhoz képest jóval több mint négyszáz easybox csomagautomata is” – emelte ki Várkonyi Balázs.

Tavalyhoz hasonlóan az idei kampányban számos napi használati cikk is jóval olcsóbban lesz elérhető, miután a pandémia kezdete óta pelenkát, mosószert, vagy éppen kávékapszulát is nagyobb kiszerelésben rendelnek a vásárlók.

Az eMAG és az Extreme Digital által forgalmazott termékeken felül az eMAG Marketplace kereskedői, a több mint ezer partnercég kínál majd fekete pénteki árengedményeket.

Így készüljenek a vásárlók a kora reggeli startra

A közös kampány már a kora reggeli órákban elindul, az eMAG platformján, ahol a gyors ajánlattétel érdekében érdemes eMAG fiókot regisztrálni, vagy letölteni az eMAG mobilappot, amin keresztül még hamarabb lehet hozzáférni az akciós kínálathoz.

A gyorsaság érdekében az online fizetéshez szükséges bankkártya adatokat is célszerű elmenteni az applikációban még november 19. előtt, mert ezzel is jelentősen lerövidül a fizetés.

Az idei rendelések kiszállítását az eMAG – Extreme Digital 14 napon belül, tehát 2021. december 3-áig vállalja. A megrendelt termékeket a házhoz szállítás és a csomagautomaták mellett személyesen is át lehet venni az eMAG és az Extreme Digital üzleteiben.

Kérdésünkre, hogy osztja-e bizonyos szakértők véleményét, miszerint a BF és a hozzá hasonló kampányok nem elavultak-e már, Várkonyi Balázs határozott nemmel válaszolt, sőt. Szerinte az egyetlen, de akkor nagyon sok ütős ajánlatot kínáló Black Friday szolgálja a leginkább a hazai vásárlók érdekeit – nem pedig a napokig, hetekig mesterségesen elnyújtott online marketing-kampányok.