Európában is elkezdi forgalmazni ultravékony laptopjait a Honor. Magyarországra várhatóan a második negyedévben érkeznek a termékek.

Ultravékony Honor laptop

A márka ezt a termékcsoportot eddig elsősorban otthon Kínában és még néhány Európán kívüli piacon értékesítette. Most viszont más egyéb okos eszközzel együtt elérkezettnek látta az időt a további terjeszkedésre.

Teljes képernyős, gyorstöltésű, hosszú üzemidejű termékek

A Honor a világ második legnagyobb okostelefonjának számító Huawei almárkája és amolyan kisérleti fejlesztő laboratóriuma. Az itt elért eredmények jelennek meg a fő márka termékeiben is.

A Honor MagicBook 14-15 hüvelykes FullView, vagyis teljes képernyős kijelzővel érkezik, vékony és kompakt kialakítása a hordozhatóságot szolgálja. Hasznos tulajdonsága, hogy egy feltöltéssel akár 10 órán keresztül is használható, C típusú töltője pedig támogatja a 65W-os gyorstöltést.

A laptop üzemidejét a cég egy különleges rendszerrel szemléltette. Ennek során egy elektromos quadot töltöttek öt darab 14 inch-es MagicBook notebook készülékkel. Az öt eszköz a quad számára egy órán belül annyi teljesítményt adott le, amivel az 5 km-es távolságot tudott megtenni.

Mindkét modell pop-up webkamerával érkezik, ami észrevétlenül megbújik a billentyűzet kameragombja alatt. A billentyű megnyomására jön elő a kamera, azonnali használatra készen. A notebook az ujjlenyomat-érzékelőn keresztül kényelmesen bekapcsolhat.

A MagicBook széria Európában 599 eurótól lesz elérhető, a tényleges fogyasztói ár függ az adott országban használatos általános forgalmi adó(áfa) mértékétől. Magyarországon várhatóan az év második negyedévében kapható majd.

Véroxigénszintet is mér a MagicWatch 2-ben

A Honor okosórája a továbbfejlesztett véroxigénszint-mérőn keresztül edzés közben követi a vérben lévő oxigéntelítettséget. Az eszköz szoftvere FemaleCycleTrackerrel is kiegészül, amivel követhető a nők menstruációs ciklusa, feljegyezhetőek különböző tünetek, valamint értesítés is beállítható a ciklus megkezdése előtt.

Egy másik népszerű kiegészítője is megújul: a MagicEarbuds vezeték nélkül fülhallgató, hibrid aktív zajszűrő technológiával érkezik. Három beépített mikrofonja figyeli a környezeti zajokat, és alkalmazkodik hozzájuk, így hívás közben zavartalan hangminőséget biztosít.

Az eszköz fehér és kék színekben 129 eurótól lesz elérhető Európában, Magyarországon várhatóan az év második negyedévben lesz kapható.

További növekedés az okoseszközök piacán

Az okoseszközök száma 2023-ra várhatóan átlépi az 500 millió darabot Európában. Tavaly ez a szám 436 millió volt – mutat rá a Honor megbízásából a közelmúltban készítettCanalys kutatás. Az okoseszközök piaca Európában 2020 és 2023 között évente átlagosan 3,5 százalékkal növekszik a kutatók várakozásai szerint. A leggyorsabb növekedés előreláthatólag az okoshangszórók és az okos fülhallgatók kategóriájában várható.

A Canalys által végzett kutatás szerint a válaszadók 41%-ánál egynél több okoseszköz van munka közben vagy útközben. Otthoni tartózkodás esetén ez a szám 68%-ra nő. Ez is alátámasztja a hordozható, intelligens eszközök iránti igény növekedését – áll a jelentésben.