A közösségi felületeken egyre több minőségi képi megjelenítésű tartalom jelenik meg, az ehhez szükséges fényképezőgépek iránti kereslet egyre növekszik. Ezt a vevőkört célozza meg a Canon legújabb tükör nélküli gépe az EOS M50 Mark II.

Új tükör nélküli Canon fényképezőgép

Az Instagram, a YouTube és a Twitch tartalmak iránti igény nem csökken, sőt az emberek manapság egyre több időt szánnak új hobbik felfedezésére és új készségek elsajátítására. Európában, 2019 harmadik és 2020 második negyedéve között a TikTok közösségi oldal havi szintű használata közel megduplázódott a 16-64 évesek körében.

Leegyszerűsíti a felvételtől a feltöltésig tartó folyamatot

A március végétől a hazai kereskedelemben is elérhető EOS M50 Mark II ezt az igényt kiszolgálva minden eddiginél egyszerűbbé teszi a felvétel készítésétől a tartalom feltöltéséig tartó folyamatot. A fényképezőgép képes fekvő és álló helyzetű 4K videókat is rögzíteni, vagy közvetlenül a YouTube-ra Full HD-ban élő közvetítést adni.

A 3,5 mm-es mikrofonbemenet, a tiszta HDMI és USB kimenet révén a gép az összes olyan bemenettel és kimenettel rendelkezik, amelyre a tartalomkészítőknek szüksége lehet.

Tiszta HDMI kimenettel a felhasználók professzionális megjelenésű élő közvetítéseket hozhatnak létre. A Canon ingyenes EOS Webcam Utility szoftverének köszönhetően pedig a Twitchen való alkalmi streaming, vagy a barátokkal és családtagokkal folytatott videocsevegés egyaránt kivitelezhető.

A tartalom gyors feltöltése érdekében az EOS M50 Mark II továbbfejlesztett mobil csatlakozással rendelkezik Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül. Ez mobil eszközről is lehetővé teszi a vezérlést, valamint képek és filmek közvetlen feltöltését a közösségi média csatornákra.

Éles akciófelvételek is készíthetők vele

A közösségi oldalak aktív posztolói percenként több mint 300 ezer történetet tesznek közzé az Instagramon. Az új gép lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy a különféle Canon EF-M objektíveket és az EF objektíveket adapterrel használják, amelyek a vlogoláshoz kellő ultraszéles- vagy a szelfikészítéshez szükséges kis mélyszélességű objektíveket foglalnak magukban.

Éles akciófelvételek is készíthetők vele, amit a fényképezőgép sebessége , 24,1 megapixeles APS-C érzékelője, az Intelligens automatikus módok és a szemérzékelés tesz lehetővé. A minél több megtekintéshez nemcsak vizuális , hanem hangminőségre is szükség van, a gép ehhez 3,5 mm-es mikrofonbemenettel rendelkezik, amivel a gyártó megfogalmazása szerint kifogástalan hangminőségű vlogokat lehet készíteni.