A szolgáltatási, tanácsadási üzleti terület, valamint a pénzügyi-biztosítási szektornak dedikált új üzletág élére nevezett ki vezetőket az SAP Hungary Kft.

Takács BélaA vállalat a jövőben nagyobb hangsúlyt helyez a pénzügyi-szolgáltatói iparág (FSI) ügyfeleire, az új üzletág vezetésével Takács Bélát bízta meg.

Ágazatvezetőként a szakember kiemelt feladata lesz a hazai bankok és biztosítók digitális átalakulásának a támogatása, amihez a cég innovatív fejlesztéseit, az üzleti folyamatok automatizálását, a gépi tanulást, a mesterséges intelligenciát, az intelligens kiadáskezelés- és költségoptimalizálás megoldásokat ajánlja.

A szakember, aki komoly piacismerettel rendelkezik a pénzügyekben, 10 éve csatlakozott a vállalathoz és iparági szakértőként a pre sales területen támogatta a banki-biztosítói ügyfeleket riport-, és döntéstámogatási megoldásokkal.

Ezt megelőzően elemzői, tanácsadói és controller munkakörökben tevékenykedett az IKT szektor több vállalatánál. A Szegedi Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, amit a jogi karon társadalombiztosítási szakiránnyal egészített ki.

Tóth IstvánAz SAP Hungary tanácsadási üzletága élére Tóth István személyében új vezetőt neveztek ki. A szolgáltatási igazgató magyarországi feladata mellett a közép-kelet-európai régió projektvezetői csapatának fejlesztéséért is felel.

A szakember 2011-ben csatlakozott a szoftvercéghez. Az első években a vállalat magyarországi projektigazgatója, majd 2015-től a tizennégy országot, közte Magyarországot is tömörítő közép-kelet-európai régió leszállítási igazgatója(delivery manager) volt.

Tóth István több mint huszonöt évre visszatekintő szakmai pályafutása során az SAP, az IBM, a PricewaterhouseCoopers, és a Dynasoft szervezeteiben szerzett széleskörű tapasztalatokat az üzleti szoftverek különböző ágazatokba történő bevezetése terén.