Áprilistól Tolmár Gergely a ViVeTech Zrt. új kereskedelmi és marketing igazgatója. A szakember a Microsoft kormányzati értékesítési csapatától igazolt át, az idei első félévben tőzsdére készülő hazai IT- biztonsági vállalathoz.

Tolmár GergelyTolmár Gergely két évtizede foglalkozik értékesítéssel, ebből öt évet a biztonságtechnikai iparágban töltött, majd 2012-ben az Oracle-höz igazolt, ahol az amerikai vállalat kiemelt vállalati és kormányzati ügyfeleinek adott el szoftvereket. Később regionális értékesítési menedzserként több országért is felelt, majd a cég tanácsadási üzletágában dolgozott.

Három éve csatlakozott a Microsofthoz, ahol a kiemelt kormányzati ügyfeleket kezelő csapat tagja lett. Idén márciusban kereste meg őt a ViVeTech Zrt. menedzsmentje, és felkérte, hogy vegye át a magyar cég nemzetközi piacra lépésével kapcsolatos értékesítési és marketing tevékenységek irányítását.

A magyar tulajdonú ViVeTech Zrt. 2011 óta aktív, tevékenysége elsősorban az IT- biztonságra terjed ki. Azon belül többek között foglalkozik az információbiztonsági stratégiák kialakításával, üzletfolytonossági tervek és üzleti hatáselemzések előkészítésével, minőségbiztosítással és projekt menedzsment támogatással. Saját fejlesztésű szoftvermegoldásai is vannak.

Az új igazgató feladata a vállalat értékesítési és marketing stratégiájának a kidolgozása, a nemzetközi értékesítés menedzselése, valamint a vállalati márka pozicionálása. A ViVeTech már több éve nyújt IT-biztonsági szolgáltatásokat hazai kritikus infrastruktúra (KI) szolgáltatóknak, és a tapasztalatokra építve olyan szoftvert fejleszt, amely segíti a KI szolgáltatók jogszabályoknak való megfelelését.

A ViVeTech 2022. első felében tervezi a részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére és nemzetközi terjeszkedésre is készül.

„Izgalmas kihívás csatlakozni egy feltörekvő magyar céghez, amely a hazai piacon már bizonyította szaktudását, és most saját fejlesztésű megoldásával a nemzetközi piacra is tervezi a belépést. Bízom benne, hogy több évtizedes, IT-biztonsági és nemzetközi multinacionális cégeknél szerzett tapasztalatommal segíthetek egy újabb magyar vállalati sikertörténet felépítésében” – mondta el új pozíciója kapcsán Kolmár Gergely, a ViVeTech Zrt. kereskedelmi és marketing igazgatója.