Három grafikai és tartalomkészítési munkákra fejlesztett monitort és egy gamereknek szóló kijelzőt dob idén piacra Magyarországon az LG Electronics. A fotósok, vágók és grafikusok örömére a prémiumkategóriás modellek mindegyike a rendkívül széles színtartomány megjelenítésére képes Nano IPS kijelzőpanel.

LG monitor

A 32 hüvelykes,UHD 4K felbontású 32UL950 monitorba épített Thunderbolt 3 csatlakozó rendkívül gyors, 40 Gb/s adatátviteli sebességet biztosít, és lehetővé teszi a MacBook gépekhez való csatlakoztatást is.

Az eszköz különlegessége a láncba kapcsolási lehetőség: a Thunderbolt 3 kábelen keresztül két 4K monitor és egy laptop köthető össze, valamint ugyanazon a kábelen keresztül a laptop töltéséhez 60W-os teljesítmény áll rendelkezésre.

Apple kompatibilis a kifejezetten grafikai munkákhoz kifejlesztett 34WK95U elnevezésű monitor. A 34 hüvelykes kijelző UltraWide, azaz 21:9 arányú kialakításának köszönhetően a felhasználók a 4K helyett 5K2K felbontást kapnak, és a hagyományos UHD monitorokhoz képest 33 százalékkal szélesebb munkafelületen dolgozhatnak.

Az LG a gamerek igényeire szabta a 34 hüvelykes, QHD felbontású,szintén Nano IPS paneles 34GK950Gmonitort. A G-SYNCTM technológiával felszerelt kijelző akár 120 Hz-es képfrissítési rátára is képes, hogy biztosítsa a megfelelő játékélményt.

A játékosok maguk választhatnak az FPS, RTS és hagyományos játékmód közül, de egyénileg is optimalizálhatják a képernyőbeállításokat. A 21:9-es képarány, a majdnem kávanélküli, ívelt képernyő, valamint az eszköz hátuljára szerelt hangulatvilágítás növeli a játékélményt.

Az LG eddigi legszélesebb megjelenítője is az újdonságok között van. A 49 hüvelykes UltraWide Dual QHD, 49WL95C elnevezésű, 32:9 képarányú ívelt kijelzője két, egyenként 27 colos QHD képernyő felbontásának felel meg és108 pixel/hüvelyk (PPI) képpontsűrűség mellett nyújt optimális képminőséget.

Ennek köszönhetően a felhasználók egy felületen szerkeszthetnek képfájlokat, vághatnak videókat, kezelhetnek táblázatokat, szövegeket. Ezt segíti a Picture-by-Picture (PBP) üzemmód, amely a több forrásból származó tartalmakat a lehető legjobb helykihasználást elősegítve rendezi el a képernyőn.

A kijelző az RGB színtér 99 százalékát képes megjeleníteni, a HDR10 formátum támogatásával pedig HDR játékokat és videókat is tud kezelni. Az USB Type-C portokon keresztül a felhasználók egyszerre továbbíthatnak adatokat és tölthetnek fel eszközöket, akár laptopokat is.