Néhány hónapon belül ez már a harmadik, kifejezetten vloggereknek szóló fényképezőgépe a Canonnak.

Vloggerek

Idén februárban dobta piacra első két, kimondottan a vloggerek igényeit kielégítő, az EOS termékcsaládhoz tartozó fényképezőgépét a japán gyártó. Most pedig bejelentette az első kompakt típusú modell, a PowerShot V10-et, amely könnyű és egyszerűen kezelhető készülék azok számára, akik nem szeretnének sok és nehéz felszerelést vinni magukkal, ha egy témán dolgoznak.

Az alig több mint 211 g súlyú és zsebben is elférő modell az életmód- és utazós tartalmak készítőinek kínál a gyártó szándékai szerint egy mindent magába foglaló megoldást. A készülék minőségi mikrofonnal, beépített állvánnyal felszerelt, amellyel rázkódásmentes 4K UHD felvételeket lehet készíteni.

Formabontó újítás a függőleges váz

A robusztus, függőleges váz teljesen új dizájnelem a Canonnál, amely lehetővé teszi, hogy a tartalomgyártók elvegyülhessenek akár tömegben is. A középre helyezett felvételi gombot a gyors és mozgékony egykezes kameravezérléshez tervezték, így használója nem marad le a spontán pillanatokról és a reakciókról.

A PowerShot V10 nagyméretű, 1 hüvelykes CMOS-érzékelővel rendelkezik, amely egyfelől 4K videóminőséget ad, de állóképek készítésére is alkalmas . A filmes hangulat fokozása érdekében az felhasználók gyorsan változtathatják a hangulatot a 14 színszűrő effektus bármelyikével és a “Sima bőr” móddal.

A Movie Digital IS üzemmód alkalmas kézből történő videózáshoz, mivel segít elkerülni a kamera rázkódását, és élesebb, tisztább, részletgazdagabb felvételeket kínál.

A PowerShot V10 mindkét irányban tud felvételeket készíteni és akár egy órányi folyamatos videót rögzíteni . Ezenkívül az automatikus vízszintes funkció segíthet egyenesen tartani a videót, és elkerülni a ferde klipeket, ezzel is csökkentve a tartalom szerkesztéséhez szükséges időt.

A készülék egyaránt használható bármilyen szabadtéri vagy városi környezetben, mivel két nagy, narrációhoz tervezett sztereó mikrofonnal és egy zajcsökkentő mikrofonnal felszerelt. A beépített szélszűrőn felül egy opcionális szélvédő is megvásárolható, a kültéri körülmények között felvett hang minőségének a javításához.

Egykezes működtetés

A függőleges vázban elhelyezett PowerShot V10 egy kézzel is szinte teljesen kezelhető. A 2,0 hüvelykes, előlapra fordítható LCD-érintőképernyővel felszerelt fényképezőgép képes az önmagunkról vagy másokról készített felvételek rögzítésére, alkalmas a kézből történő felvételkészítésre, amivel könnyen megörökíthetők az érzelmek is.

A beépített állvány pedig lehetőséget ad arra, hogy egyedi, például gasztro tartalmakat rögzíthessünk, vagy olyan formátumokat, mint a „Készülődj velem”, „Unboxing”, „AMA” vagy listás videók.

A PowerShot V10 kompatibilis a Canon Camera Connect alkalmazással, így könnyedén átvihetők a videók wi-fin keresztül okostelefonra vagy tabletre is. A videós munkafolyamatok kezelését egyszerűsíti a beépített image.canon integráció, az ideiglenes felhőalapú tároláshoz, ahonnan közvetlenül át lehet vinni a tartalmat a kívánt platformra.

Az eszköz HDMI- és USB-portot is tartalmaz a laptopra vagy PC-re történő egyszerű átvitelhez, illetve a webkameraként való használathoz. Azok számára, akik állandóan úton vannak, a készülék USB-C-n keresztül útközben is feltölthető.

Az egyszerűsített élő közvetítési képességekkel a tartalmak a fényképezőgépről egyenesen a nézőkhöz vihetők el. A YouTube-on és a Facebookon történő élő közvetítéshez dedikált menüpontok segítségével lehet élőben streamelni.