A Lenovo legújabb Yoga Slim 7 Pro X sorozatának több modelljéből is választhatnak azok a felhasználók, akiknek fontos a nagy teljesítmény, a hosszú akkumulátor-üzemidő, a kreativitás, a képminőség, a könnyű hordozhatóság és nem utolsósorban a fenntarthatóság, a CO2 semlegesítés is.

Yoga Slim 7 Pro X

A magyarországi piacon a Yoga Slim 7 Pro X készülékekből háromféle változat is kapható, amelyek AMD Ryzen 6000 HS Creator Edition processzorral, kiemelkedően nagy kapacitású akkumulátorral, sok memóriával és bőséges tárkapacitással vannak felszerelve.

Az eszközben a Lenovo X Power kiválóan hasznosítja a processzor tervezési hőteljesítményét, a specifikus forgatókönyvek szerinti és a referenciaértékeket jelentősen meghaladó hangolással, a maximális CPU- és GPU-teljesítményt nyújtó turbómátrix-optimalizációkkal és a finomhangolt hardverkomponensekkel.

A kreativitás határain is túl

Napközben a kreativitásunkat, éjszaka pedig a játékélményt fokozhatjuk az NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 videokártyával, amit a három közül a 32 GB memóriájú és 1 TB tárkapacitású modell tartalmaz. A Slim 7 Pro X az NVIDIA® Studio által hitelesítetten turbózza fel a kreatív folyamatokat, így gyorsabban renderelhetünk(jelentése fotórealisztikus, háromdimenziós megjelenítés, árnyékkal és tükrözéssel), tisztábban közvetíthetünk, és jobban vághatjuk meg a videókat. Az Adobe Premiere Pro programmal végzett videovágáshoz finomhangolt és optimalizált laptop további inspiráló és kreatív teljesítményt nyújt.

Megerőltetés nélkül merüljünk el a színek világában

A készülék 3K 120 Hz PureSight kijelzőjén, amely opcionálisan érintőképernyős változatban is elérhető, a teljes színspektrum és a hardveresen kalibrált színek széles skálája is megtalálható. Mindehhez járul még a TÜV hardveres alacsony kék színtartományú fénykibocsátásról kiadott tanúsítványa, a technológia segít megelőzni a szemünk megerőltetését.

A Yoga Slim 7 Pro X laptop vékony és könnyű, amik a hordozhatóság alapfeltételei. Az alapkiépítésű modellek súlya csupán 1,58 kg, amit bárhová magunkkal vihetünk, útközben is könnyedén dolgozhatunk vele. Ráadásul az újszerű kényelmes peremkialakítással a tartósabb ideig végzett kreatív munka is könnyebbé válik.

Yoga Slim 7 Pro X

AI-alapú megoldások a teljesítmény fokozásához

A Lenovo AI Engine+ mesterségesintelligencia-motor és a Smart Power segítségével a Yoga Slim 7 Pro X-en dinamikusan lehet beállítani a ventilátor sebességét és a hardverteljesítményt. Utóbbi gyorsít, amikor nagyobb teljesítményre van szükség, vagy meghosszabbítja az akkumulátor üzemidejét, amikor épp arra van igény.

Az egyéb intelligens megoldásokkal, például az Intelligent Sense okosérzékeléssel teljesen érintésmentes bejelentkezéssel egyszerűsíthetjük a munkameneteinket, mivel így gyorsabb lehet a hozzáférés a laptophoz, sőt a készülék még automatikusan le is záródik, ha egy időre magára hagyjuk.

Fókuszban a konnektivitás, és a hosszú üzemidő

Akár otthon, akár útközben dolgozunk a gépen, a beépített 6GHz-es WiFi 6E segítségével gyors internetkapcsolatot használhatunk. Ennek a technológiának a működése ugyanakkor függ a gép operációs rendszerétől, a WiFi 6E routerek/AP-k/átjárók általi támogatástól, valamint az adott országra érvényes szabályozóhatósági tanúsítványoktól és a frekvenciakiosztástól is.

A zajszűrő mikrofonokkal és adatvédelmi kamerafedéllel rendelkező FHD-kamerával pedig bárhol tiszta, éles és biztonságos videohívásokat is bonyolíthatunk.

A készülékek Windows 11 operációs rendszerrel felszereltek, mindhárom kijelzője 14,5 colos 3K-s, PureSight IPS 400 nites, a memória háromból kettőben 16GB, egyiküknél 32 GB. A tárkapacitás a legnagyobb teljesítményű modellben eléri az 1TB-ot, a többinél 512 GB.

A 70 Wh-ás akkumulátor a tesztek alapján akár 12 óra üzemidőre is képes, vagy 1080p felbontású videólejátszásnál elérheti a 15 órát is. A minőségi hangzást 2 db 2 W-os Harman hangszóró biztosítja, beépített Dolby Atmos® duálmikrofonnal.

Az előretelepített szoftverek között régióktól függően megtalálható az Amazon Alexa, mindegyikben ott van a teljesítményfokozó Lenovo Vantage, a Microsoft Office 2021-es próbaverziója, valamint a biztonsági szoftverek közül a McAfee® LifeSafe™ próbaverziója is.

A viharszürke színben kapható Yoga Slim 7 Pro X modellek közül a legnagyobb kiépítettségű 737 900 Ft. ajánlott kiskereskedelmi áron kapható, az ennél olcsóbb modellek közül a 7-6800 HS processzort tartalmazó 548 900 Ft, az 5-6600 HS-sel felszerelt változat 516 900 Ft.

Akiknek a fenntarthatóság is számít

A Lenovo környezetvédelem melletti elkötelezettségét már számos technológiai, csomagolástechnikai és a termékekhez kapcsolódó szolgáltatás tanúsítja. Ezek egyike az iparágban ma még kizárólag a Lenovo-nál elérhető széndioxid(CO2) semlegesítési szolgáltatás.

A fenntarthatósági program lényege, hogy a Lenovo számítógépekhez vásárolt CO2 semlegesítési szolgáltatás díját a gyártó az ENSZ klímavédelmi projektjei egyikének a támogatására fordítja, mégpedig egy külön erre szerződött partneren keresztül. Klímavédelmi projektnek számít a zöldenergiát termelő szélerőművek és napelemek telepítése, a biomassza energia, vagy az erdősítés.

CO2 semlegesítési szolgáltatás a Lenovotól

A széndioxid kompenzáció kalkulált kibocsátáson alapul, amelyet az adott termék gyártása, szállítása és használata közben bocsát ki, ötéves élettartama során.

A programba bevont eszközök egy része már gyárilag „beépítve” tartalmazza a CO2 semlegesítő szolgáltatást, amelyik nem, ott külön kérhető. Az eladott termékekről a Lenovo jelentést küld a szerződött semlegesítő partnerének.

Utóbbi véglegesíti a vételi tranzakciót, és a gép sorozatszámát tartalmazó egyedi tanúsítványt állít ki, amit elküld a vevőnek. A semlegesítő partnernél pedig könnyen követhető, hogy az ügyfél melyik környezetvédelmi projektet támogatta a vásárlásával.

A programba való bekapcsolódással a beszerzési és az informatikai részleg tanúsítvánnyal igazolhatóan járul hozzá adott vállalkozás környezetvédelmi törekvéseihez, egyben növeli a vállalati felhasználók körében a cég iránti bizalmat és elkötelezettséget. A kutatások azt mutatják, hogy a fogyasztók 50%-a a fenntarthatóságot fontos vásárlási kritériumnak és megkülönböztető tényezőnek tartja.

A Think után jön a Legion és a Yoga

A Lenovo üzleti ügyfelei a mai napig több mint 500 ezer tonna szén-dioxidot kompenzáltak Think PC-k (asztali számítógépek, munkaállomások, laptopok) vásárlása során. Ez megegyezik az egy év alatt bevezetett több mint 100 ezer személygépkocsi kibocsátásával.

A kínai gyártó először a Think PC-ihez tette elérhetővé a szolgáltatást, ami mára a Legion- és Yoga-modellekkel is bővült. Magyarországon egyes Legion és Yoga modellek érkeznek CO2 Offset szolgáltatással.