Új termelés- és energiamenedzsment rendszert telepített a Siemens az ausztriai Coca-Cola gyárban, ahol ennek révén csökkentek az energetikai kiadások, kisebb lett a vízfelhasználás.

Az edelstali Coca-Cola gyárban a Siemens által kiépített rendszer az energiahatékonyság mellett a termelés folytonosságát is támogatja, hiszen a gépek és gyártósorok valós idejű megfigyelésével a mérnökök időben észreveszik az elakadásokat, esetleges meghibásodásokat, és arra is fel tudnak készülni, ha a közeljövőben szükség lenne valamilyen karbantartási feladat elvégzésére.

A kisebb energiafogyasztás mellett csökkent a vízhasználat, a töltésre váró palackokat ugyanis részben levegővel tisztítják. A palackfújáshoz használt levegőt előállító kompresszort kisebb fogyasztásúra cserélték, így ott is további 5-8 százaléknyi energiamegtakarítást érnek el.

A gyárnak a Siemens olyan felügyeleti megoldást is szállított, ami lehetővé teszi a részletesebb jelentések készítését és a gyorsabb adatkinyerést. Az energetikai rendszer komplett felügyeletét pedig a Simatic Energy Manager Pro alkalmazásra bízták.

Az integráció következő lépcsőfoka a vállalatirányítási rendszerrel való kapcsolat, aminek révén a gyár arról is képet kaphat, hogy az egyedi termékek milyen energia- és alapanyagköltséggel készülnek el az üzemben. A riportok egy órán belül elérhetőek, szükség esetén akár távolról is.