A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) korábbi vezérigazgatója szeptember 1-jével a nemzetközi tanácsadó ágazatban folytatja szakmai karrierjét, partnerként csatlakozott az EY csapatához.

Ésik Róbert EYÉsik Róbert 2014-től közel 8 évig irányította a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA). Ez idő alatt a szervezet 1900 beruházási projektet kezelt 31,3 milliárd euró értékben, ezek nyomán több mint 120 ezer munkahely létesült. Az említett fejlesztések a járműipart, az elektronikát, az élelmiszeripart, az élettudományokat, az üzleti szolgáltatásokat, valamint az infokommunikációs (ICT) ágazatot érintették.

Az állami szektort megelőzően Ésik Róbert több mint 15 évet töltött különböző vezetői pozíciókban olyan meghatározó globális technológiai cégeknél, mint az Alcatel, a Siemens, a Nokia vagy az Amazon Web Services.

A közgazdász végzettségű pénzügyi szakértő diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetemen és a párizsi Panthéon Assas Egyetemen szerezte.

 

„Az EY-nál lehetőségem lesz az elmúlt időszakban szerzett sokrétű tapasztalataimat kamatoztatni, támogatni a vállalatok növekedési terveit, megtalálni a tervezett befektetések ideális helyszínét, és hozzájárulni ahhoz, hogy minél több, magas hozzáadott értékű munkahely jöhessen létre a jövőben is” – részletezi új feladatait Ésik Róbert, az EY Európa, Közel-Kelet, India és Afrika (EMEIA) térség helyszínkiválasztási tanácsadásért és állami támogatásokért felelős partnere.