Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere 2024. január 1-jétől a T-Systems International-nél folytatja karrierjét Chief HR Officerként.

Friedl Zsuzsanna TelekomJövő januártól Friedl Zsuzsanna meghatározó szerepet tölt be a Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Deutsche Telekom leányvállalatánál. Új feladatkörében a világ 20 országában jelen lévő 28 ezer fős T-Systems International felső vezetése tagjaként a HR vezetői feladatokat látja majd el.

A HR tevékenységek összehangolása mellett kiemelt feladata lesz a szervezet fejlesztése is annak érdekében, hogy a nemzetközi piacokon működő integrált IT-szolgáltató fenntartható módon növekedjen tovább. Friedl Zsuzsanna utódának kiválasztása folyamatban van.

„Megtisztelőnek érzem és örömmel fogadtam el a felkérést, hogy csatlakozzam a Deutsche Telekom Csoport nemzetközi felső vezetéséhez. A Magyar Telekomban az elmúlt hat évben a munkatársaimmal egy stabil alapokon álló munkahelyi kultúrát, összetartó közösséget hoztunk létre, előremutató kezdeményezéseket indítottunk el és működtetünk. Ezt a kísérletező, innovatív szemléletmódot igyekszem magammal vinni új feladatkörömbe” – mondta el kinevezése kapcsán Friedl Zsuzsa.

Friedl Zsuzsa jelenleg az ország egyik legnagyobb munkáltatójának HR felsővezetője, aki az elmúlt 25 évben különböző iparágakban szerezte tudását, fejlesztette vezetői képességét. Az elmúlt 16 évben a távközlés és a technológia iparágak meghatározó vállalatainál töltött be kulcsszerepet (UPC, Microsoft és Telekom/T-Systems) a HR és szervezeti stratégia megvalósításában.

A Magyar Telekom Chief People Officere/ HR vezérigazgató-helyettese pozíciót 2017 óta tölti be. Emellett a vállalat agilis transzformációját támogató területek, valamint a belső és a stratégiai külső kommunikáció tartoznak hozzá.

A Telekomot az ország egyik legvonzóbb munkahelyeként tartják számon, ebben nagy szerepe van a 2019-ben indult agilis transzformáció emberközpontú megvalósításának. Legújabb kezdeményezése, a 4 napos munkahét átfogó tesztelése pedig országos vitát indított a témában.

Tagja az Egyenlítő Alapítványnak, aktív mentora a Menedzserek Országos Szövetségének, illetve a HBLF X Mentor programjának, a Budapesti Metropolitan Egyetem emberi erőforrások alap- és mesterképzés Advisory Boardjának. Képzett executive coach és team coach.

Egy évvel korábban Szabó Melinda akkori kereskedelmi vezérigazgató-helyettes kapott ajánlatot a Deutsche Telekom(DT) csoporttól, annak egyik senior vice president pozícióját elnyerve.