Számos innovatív fejlesztéssel érkezik a felső-közép kategóriás telefon család újabb generációja, egy új okosórával együtt. A fejlesztések főként a kamerarendszer, az üzemidőt és a töltési sebességet érintik.

Új Redmi Note sorozat a Xiaomitól

A Xiaomi bejelentette a Redmi Note 12 sorozatot, az okostelefon családhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12.

A termékcsalád újabb változatában végrehajtott fejlesztések érintik a kamerarendszert, az üzemidőt, a töltési sebességet és magát a készülékek dizájnját is. A Redmi Note 12 sorozat értékesítését a kínai márka az összes piacán egyidekűleg indította el.

A készülékcsaláddal együtt érkezik a RedmiWatch 3 okosóra is, amelynek egyik fő erőssége a fényereje.

„Kameravezéreltek” a sorozat csúcsmodelljei

Az okostelefon sorozat csúcskészüléke a RedmiNote 12 Pro+5G, amely hármas kamerarendszerrel rendelkezik. A főkamera a felsőkategóriát idéző 200 MP-es, amely optikai képstabilizátorral (OIS) is rendelkezik. A kamerarendszerben még megtalálható egy ultraszéles látószögű és egy makró kamera is.

Új Redmi Note sorozat a Xiaomitól

A Redmi Note 12 Pro 5G ugyancsak erős alapokkal rendelkezik a mobilfotózásra, a nagyteljesítményű IMX766 érzékelővel és az optikai képstabilizátorral OIS-szel. Ehhez a kamerarendszerhez is jár az ultraszéles látószögű és a makró kamera, amelyek a rossz fényviszonyok között is minőségi képeket adnak. A kamerarendszer teljesítményét fokozzák még a mesterséges intelligenciára alapuló szoftveralgoritmusok, a gyors képfeldolgozás és más hasznos funkciók.

Mindkét csúcsmodell 120 Hz-es Flow AMOLED kijelzővel rendelkezik. A készülékek kerete a rugalmas P-OLED panel használatával kifejezetten vékonyra sikeredett, ami növeli a vizuális élményt a felhasználó számára.

A készülékekhez tartozékként jár egy-egy gyorstöltő is: a RedmiNote 12 Pro+ 5G esetében ez egy 120, a RedmiNote 12 Pro 5G esetében pedig 67 wattos adapter. Az akkumulátorok kapacitása 5000 mAh, amely bőven egy napon túli üzemidőt biztosít még intenzív használat mellett is. Az 5G teljesítményről a MediaTek Dimensity 1080-as chipkészlet gondoskodik.

A készülékek április 3-tól lesznek elérhetőek Magyarországon, a Redmi Note 12 Pro+ 5G javasolt fogyasztói ára 189,990 forint, a RedmiNote 12 Pro 5G-é pedig 154,990 forint.

A fejlesztésnél fontos volt az ár-érték arány

A gyártó közleménye szerint a sorozat további tagjai – a Redmi Note 12 5G, mind a RedmiNote 12 – is többet adnak az adott árkategóriában elvártnál, mind képminőségben, mind felhasználói élményben.

Ezek a készülékek 120 Hz-es AMOLED kijelzőt rendelkeznek, a teljesítményt a Redmi Note 12 5G esetében a legújabb, negyedik generációs Snapdragon (Snapdragon 4 Gen 1), a RedmiNote 12-ben pedig a Snapdragon 685 Mobile Platform alapozza meg.

A Redmi Note 12 5G azoknak a felhasználóknak készült, akik megfizethető áron szeretnék használni az 5G technológiát. Mindkét telefon 33 W-os gyorstöltést és hosszú üzemidőt biztosító, 5000 mAh-es akkumulátort kapott, ami a gyártó tesztjei alapján azt jelenti, hogy a felhasználó gond nélkül futtathatja az applikációit és fotózhat akár egy egész napon át. Mindkét készülék mesterséges intelligenciával is megtámogatott hármas kamerát kapott.

Redmi Note 12 5G 119,990 forintos javasolt fogyasztói áron, a Redmi Note 12 pedig 89,990 forintos javasolt fogyasztói áron lesz elérhető ugyancsak április 3-tól a hazai piacon.

Ezt tudja a Redmi Watch 3

Az új okosóra 1,75 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, amit úgy terveztek, hogy még erős napfényben is jól olvasható legyen. A készülék foglalatát speciális vákumozási (NCVM) technológiával, magas fényű fémből készítették, amely tapintásra és látványra is prémium minőséget képvisel.

Az óra két színváltozatban, fekete és elefántcsont-fehér színekben lesz elérhető. Két különleges kiadású szíj is jár a készülékhez, az óra 200 egyedi számlapot képes megjeleníteni.

Az eszközbe épített GPS-követő öt nagy műholdas helymeghatározó rendszerrel kompatibilis, 5ATM_x0005 szabvány szerint vízálló, továbbá 121 sportmódot ismer, méri a véroxigénszintet, a pulzust, az alvásminőséget és az egyéb életfunkciókat.

A készülék akkumulátora 12 napos üzemidőt tesz lehetővé normál használat mellett. A RedmiWatch 3 HD hangszórót és zajszűrő mikrofont is tartalmaz a Bluetooth kapcsolaton keresztül lebonyolított telefonhívásokhoz. Az eszköz 44 990 forintos javasolt fogyasztó áron lesz elérhető áprilistól.

 

Xiaomi