A kínai gyártó Barcelonában bemutatott legújabb portfóliója célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, de van közöttük két olyan prototípus termék is, amelyek újraértelmezhetik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát.

Átlátszó laptopot villantott a Lenovo

A gyártó legújabb, proof of concept terméke, a Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept 17,3 hüvelykes Micro-LED átlátszó kijelzővel rendelkezik.

A szegély nélküli képernyővel, az átlátszó billentyűzetfelülettel és a látszólag lebegő talpazatával a laptop egy csúcskategóriás eszköz benyomását kelti.

A laptop képes a virtuális és a valós elemek integrációjára. A mesterséges intelligencia által generált tartalom (AIGC) révén az átlátszó képernyő lehetővé teszi a fizikai tárgyakkal való interakciót és a digitális információk átfedését, hogy egyedi tartalmakat hozzon létre.

Az átlátszóság természetes integrálódást tesz lehetővé a környezetbe. A felhasználók egy speciális tollal könnyen válthatnak a billentyűzet és a rajztábla között.

A mesterséges intelligencia az átlátszó kijelzőkkel kombinálva futurisztikus perspektívát nyújt a számítógépek számára, vegyítve a digitális és fizikai környezetet, amely eddig nem ismert módon javíthatja a felhasználói élményt.

Feltekerhető, vagy hajtogatható?

A Lenovo okostelefon márkája a Motorola olyan adaptív kijelző-koncepciót is bemutatott, amellyel az okostelefonok a felhasználók igényeitől függően különböző formákba hajlíthatóak és alakíthatóak.

A Lenovo és a Motorola új generatív AI-koncepciókat is létrehozott, amelyek még jobban fokozzák a készülékek testreszabhatóságát.

Újgenerációs üzleti, AI-PC-k

A Lenovo üzleti laptopjainak legújabb generációja – a ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 és a ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 – a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal, bizonyos modellekben Intel vPro®-val és Windows 11 operációs rendszerrel működnek, az AI hardver- és szoftvermegoldások optimális ökoszisztémáját kínálva a biztonság, az energiahatékonyság és az élmények biztosításához.

Egyszerűsített ökoszisztéma

A Lenovo és a Motorola közösen indította el a Smart Connect szoftveres megoldást, amely a digitális ökoszisztémákat egyesíti több eszköz használata esetén.

A Smart Connect leegyszerűsíti az eszközök közötti együttműködést, megosztva az eszközök képességeit és az adatkezelést, így az eszközök együttesen többre képesek, mint külön-külön.

A szoftveres megoldással a felhasználók könnyen váltogathatják a feladatokat a PC, a telefon és a táblagép között, biztonságosan oszthatnak meg fájlokat, hozzáférhetnek a mobilalkalmazásokhoz PC-n, és még a telefonos értesítéseket is könnyedén kezelhetik.

A Smart Connect segítségével a felhasználók elkezdhetnek nézni egy filmet a táblagépen, a folytatáshoz pedig áthúzhatják azt egy PC-re; hallgathatnak podcastot okostelefonjukon, és befejezhetik azt egy laptopon.

Dolgozhatnak laptopon egy dokumentumban, és szerkeszthetik azt az okostelefonjukon, sőt, elkezdhetnek egy prezentációt is asztali számítógépen, amit aztán egy tabletre áthúzva folytathatnak útközben is. A felhasználók a telefonjukról kinagyíthatnak bármit egy nagyobb képernyőre, áthelyezhetnek játékokat, filmeket, sorozatokat és alkalmazásokat a telefonjukról a tévére, hogy több térhez jussanak.

Javításbarát hardverek

A cég olyan konstrukcióval állt elő, hogy a jövőben az IT-menedzserek bizonyos hardvereket maguk javíthassanak, minimalizálva a leállási időt és meghosszabbítva a hardverek élettartamát.

A ThinkPad T14 Gen 5-t és T16 Gen 3-t az iFixit Solutions csapatának meglátásai alapján úgy alakították ki, hogy az ügyfél által cserélhető alkatrészeket (CRU) kibővítették a kábel nélküli akkumulátorral és a teljes aljzatos DIMM-kialakítással, valamint SSD és WWAN cserével, egyúttal vizuális jelzőkkel is ellátták a készüléket a könnyebb javítás érdekében.

Az iFixit csapatának támogatásával a Lenovo új javítási útmutatókat készített, amelyek videókat is tartalmaznak az összes CRU alkatrészhez, valamint megkönnyítették ezen alkatrészek megrendelését.