A hazai mobilpiacon megjelent az első rugalmas díjazású mobilinternet-csomaggal a Telenor, ami kedvező feltételekkel oldja meg az időszakosan használt – például nyaralókban – felmerülő internetes igények kielégítését.

Nyaralóra optimatizált tarifa

A mobilrouterrel igénybe vehető, wifizéshez szánt Hipernet Home+ Relax havidíja a tényleges használatnak megfelelően változik. Hűségszerződés és készülékvásárlás esetén az ügyfél csak akkor fizet, ha valóban használja azt. Az ajánlatban két tarifa érhető, 50 vagy 100 GB-os adatkerettel, utóbbi a használattal automatikusan aktiválódik.

Az új ajánlat végre megoldhatja azok problémáját, akiknek időszakosan több mobilnetre van szükségük: az otthonuktól távol – nyaralóban, utazáson, biciklitúrán vagy a strandon –, és akár több készülékkel is szeretnének kényelmesen wifire csatlakozni. Mindezt anélkül, hogy olyan csomagra fizetnének elő, amelyért akkor is ugyanannyit kell fizetniük, ha nem is használják a mobilnetet.

Az adatkeret egy része uniós roamingra is felhasználható

A tarifa alapvető előnye a rugalmasság, ami azt jelenti, hogy az alaphavidíjon felül az adatkeretért csak tényleges használat esetén kell fizetni. Az adatkeretet nem is szükséges külön megrendelni, mivel az használat esetén automatikusan aktiválódik.

Az adatkeret 30 napig érvényes, ezután további használat esetén automatikusan újból aktiválódik. Az 50 GB díja 5 ezer, a 100 GB-é 9 ezer forint. Ha a havi adatkeret korábban elfogyna, kiegészíthető plusz 50 vagy 100 GB adattal. Az 50 GB-os csomag adatkeretéből 8,5 GB, a 100 GB esetében pedig 15,2 GB mobil roamingra is felhasználható az Európai Unión belül.

Az alaphavidíj hűség nélkül 2000 forint, 12 hónapos hűségszerződéssel már csak 1000 forint, készülékvásárlás és 24 havi hűség esetén pedig 0 forint. A tarifa belépési díja 5000 forint, amit hűségszerződés esetén az első aktivált adatkeret árából jóváír a szolgáltató. A wifizéshez szükséges router is kedvező feltételekkel szerezhető be az operátornál.