A több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező menedzser sok egyéb mellett új pozíciójában feladatul kapta a hazai szoftvercég tőzsdére lépésének az előkészítését is.

Kováts Péter AnimálsoftJúniustól Kováts Péter irányítja az AnimalSoft Kft. nemzetközi értékesítési-, marketing- és üzletfejlesztési tevékenységét, Chief Commercial Officer(CCO) pozícióban.

A közgazdász végzettségű szakember feladatai közé tartozik többek között a globális piacra lépés stratégiájának kidolgozása és végrehajtása mellett a marketing stratégia megalkotása, a márka felépítése, a nemzetközi disztribútori hálózat kiépítése, és ezeken keresztül a vállalat tőzsdére lépésének előkészítése.

Kováts Péter mintegy 30 éves tapasztalattal rendelkezik sales-, marketing- és általános menedzsment pozíciókban, amiket elsősorban az ICT iparágban tevékenykedő vállalatoknál szerzett.

Egy szoftverfejlesztéssel és rendszerintegrációval foglalkozó cég vezetését követően a Microsoft Magyarországnál, majd a Budafoki Róbert által alapított Neostratusnál (CE On-Demand) szerzett tapasztalataira alapozva, külsős tanácsadóként számos vállalatot (a startupoktól a nagyvállalatokig) segített nemzetközi go-to-market stratégiák megalkotásában.

Később az Invitelből kivált Invitechnél töltötte be a középvállalati igazgatói pozíciót, ezzel együtt jelentős részt vállalt az Invitech brand létrehozatalában is. Később megfordult a Barion menedzsmentjében, elindítva a vállalat nemzetközi piacra lépését. Legutóbb pedig a HungaroContol nemzetközi értékesítési- és marketing vezetőjeként támogatta a légiforgalmi vállalat több évtizedes tudásának és tapasztalatainak hasznosítását a világ számos pontján.

A cégről

Az AnimalSoft Kft-t Moldován András, ismert vállalkozó és „tévés Cápa” alapította 2015-ben, mint tapasztalt állattartó, azzal a céllal, hogy a saját igényeinek is teljes mértékben megfelelő, moduláris, integrált rendszert fejleszthessen. (A Mangal Ilona Sertéshízlalda Kft. tulajdonosaként, mintegy évi 120 ezer sertést gondozó integrációt irányít.)

Az AnimalSoft valós tapasztalaton és tudáson alapuló szoftver megoldások révén fejleszhető az állattartó vállalkozások teljesítménye. Az egyedi döntéstámogató rendszer és az üzleti intelligencia által támogatott megoldások kevesebb időráfordítással, hatékonyabb döntések révén magasabb profitot eredményeznek.