Már a Windows 11-el felszerelt prémium kategóriás laptopokat, az első 5G-s táblagépét, és több új monitort mutatott be szokásos éves termékshow-ján a világ vezető PC gyártója. A márka belépett az okos fülhallgatók piacára is.

Tech World 2021

Három új prémiumkategóriás laptoppal is debütált a Tech World 2021-en a Lenovo. Köztük van a világ legkönnyebb 14 hüvelykes OLED laptopja, a Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, valamint a 16 hüvelykes ultravékony Lenovo Yoga Slim 7 Pro.

A könnyed hordozhatóságot teljesítő két számítógép ezen felül az első olyan laptopok között van, amelyek már az új generációs Windows 11 operációs rendszerrel érkeznek. A harmadik PC-s újdonság a mobilitásra fókuszáló biztonságosan és ugyancsak könnyen hordozható új leválasztható, vagyis 2in 1 13,6 colos Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook. Az eszköz a Google Chrome operációsrendszerével a kreatív és produktív munkavégzést támogatja a megfelelő applikációkon keresztül.

Professzionális és gamereknek szánt új monitorok

A Tech World 2021 kiállításon mutatkoztak be a márka legújabb monitorai a profiknak szánt ThinkVision P27u-20 kijelző, valamint két új, játékosoknak szánt monitor, a Lenovo G27e-20, és a Lenovo G24e-20.

Tech World 2021 monitor

A ThinkVision P27u-20 megnövelt munkaterületet biztosít, amely kétszeresen széles színtartományt nyújt gyárilag kalibrált színpontossággal. A monitor az Intel Thunderbolt dokkolóállomás kényelmét is nyújtja olyan fotós, videós és grafikai szakemberek számára, akik kiterjesztett kijelzőt keresnek egyszerre több alkalmazás kezelésére.

A hibrid munkavégzést támogató eszköz a munkaterület egykábeles dokkolójaként is működik: több USB 3.2 porttal rendelkezik, és olyan be- és kimenettel, ami akár 40 Gbps sebességgel viszi át a képi és egyéb információkat, és akár 100 W-nyi energiát nyújt a laptopnak.

Az egykábeles dokkolás mellett a monitor integrált hangszórókkal van felszerelve, amely egy webkamerával kiegészítve megkönnyíti a videóalapú csapatmunkát.

A Lenovo G27e-20-as és a G24e-20-as monitorok a G sorozat új tagjai, amelyeket nemcsak számítógépes játékokra, hanem otthoni munkavégzésre és tanulásra is fejlesztettek.

A két kijelző támogatja a folyamatosan mozgó, szakadásmentes képet és alacsony látenciát nyújtó AMD FreeSync Premium technológiát. A gyors mozgással járó játékok és akciófilmek esetén jól jön a 100 Hz-es képfrissítés, amely mindkét monitor esetében 120 Hz-ig növelhető.

Debütál a Project Unity

Néhány éve még zsákutcának tartotta és temette a szakma a táblagépeket, amelyek mára viszont egyre népszerűbbek és fontosabb szerepet töltenek be az életünkben. Egy kutatás szerint, az Y-generáció szüleinek sokkal nagyobb a hajlandóságuk arra, hogy gyerekeiknek inkább táblagépet vásároljanak a TV helyett, mondván ez a generáció már a YouTube-on és egyéb közösségi platformokon streamingelve tanul és ezt a módját választja a kapcsolattartásnak is.

A felhasználók egyre több saját digitális tartalmat is készítenek, és mint minden olyan kreatív ember, aki valaha is próbált már blogot, vagy dalszöveget alkotni egy táblagép érintőképernyőjén tanúsíthatja, hogy nagyon jól jön a fizikai billentyűzet és a beépített trackpad, ha egy e-mailnél hosszabb üzenet kívánunk írni. A Lenovo új táblagépei alkalmazkodnak ezekhez az új elvárásokhoz.

A Lenovo Tab P12 Pro AMOLED kijelzővel, minőségi hangtechnikával, hosszú élettartamú akkumulátorral és egy teljesen megújult digitális toll-lal érkezik, amely akár mágnessel rögzíthető a vezeték nélküli töltéshez. Van benne a készülék elvesztésére aktiválódó figyelmeztető is. A készülék dobozában az első teljes méretű, felpattintható billentyűzet is megtalálható, nagy beépített trackpaddal együtt.

A TAB P12 Pro-val debütál a cég új vezeték nélküli csatlakozási keretrendszere, a Project Unity is. Az alkalmazás csatlakoztatja az eszközt a Windows 10 vagy 11 Lenovo PC-hez. Lehetővé teszi, hogy a két eszközt egy egyszerű tűbemenettel könnyen párosítsuk, és szükség esetén kiterjesszük az asztali számítógépet a táblagépre további kijelzőként, vagy annak tükrözésére.

A Project Unity segítségével a PC használható videóhívásra, miközben a táblagép érintőképernyőjét használva rajzolhatunk és oszthatunk meg képeket a hívás virtuális tábláján. Mialatt a PC-n prezentálunk, a tableten hozzáférhetünk jegyzeteinkhez, de akár a PC-n is készíthetünk egy dokumentumot, miközben a tableten hivatkozunk egy másikra az asztali gépünkről. A szoftvert a következő hónapokban további eszközcsatlakozási, kezelési és adattárolási funkciókkal tervezi kibővíteni a Lenovo.

Itt az első 5G-s tablet

Tech World 2021 tablet

Az új táblagépek között van a Lenovo első dedikált 5G-vel rendelkező androidos táblagépe, a Tab P11 5G, amit ultrahordozhatóra terveztek. A tablet a 6 GHz alatti 5G hálózatokat támogatja. Az 5G nano SIM-kártyáján keresztül megfelelő eszköz lehet az autóban végzett hibrid munkához és tanuláshoz, és lehetővé teszi a valós idejű videócsetelést olyan extrákkal, mint a kéz nélküli bejelentkezés az elülső kamera érzékelőjén keresztül, vagy a háttér elhomályosítása, amely segít megőrizni a környezetünk privát jellegét.

A Snapdragon 750G 5G processzor révén, az akár 8 GB RAM és 256 GB ROM segítségével nagyméretű fájlokat tölthetünk le a 4G-nél 10-szer gyorsabban, de nagyfelbontású videókat is streamelhetünk vele. A tartós használatot a 7700mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely akár 12 órányi videostreaminget és 20 W-os gyorstöltést tesz lehetővé.

A Lenovo is belép az okos fülesek piacára

A kínai márka először mutatott be vezeték nélküli, TWS-típusú intelligens fülhallgatót. A Lenovo Smart okos füles egyetlen kattintással párosítható Android vagy Windows rendszerű eszközökhöz, felnyitva a fülhallgató töltőtokját, a Bluetooth10 azonnali engedélyezéséhez.

Az egész napos használatra tervezett fülhallgató teljesen feltöltve akár 28 órán át is használható, a vezeték nélküli töltőtokkal pedig bármikor gyorsan újratölthető. A vezeték nélküli fülhallgatók önmagukban akár hét órán át is bírják a folyamatos zenehallgatást.

A fülhallgató folyamatosan csatlakozik egyszerre akár két eszközhöz is a Lenovo Enhanced Multipoint technológiáján keresztül, amely az aktuális sorrend alapján rangsorolja a hangkimenetet. Az ergonomikus kialakítás és a kisebb nyomást biztosító többféle fülkagylóméret révén kényelmes viseletet ad.

 

Tech World 2021 okosfüles