Az informatikában eltöltött több mint két évtized után a gyógynövényes világ szippantotta magába Kovács Pétert, aki egy gyógycseppet fejlesztő és forgalmazó cég társtulajdonosa, egyben vezetője lett.

Kovács Péter HerbafermA villamosmérnök végzettségű szakember karrierjét eleinte informatikai multik magyarországi cégeinél kezdte építeni. Régiós értékesítési menedzsere volt az Intelnek, regionális üzletfejlesztőként dolgozott a Cisco budapesti irodájában, majd operatív ügyvezetőként részt vett az Ericsson itteni működésében. Felépítette és 5 évig vezette a Verizon magyarországi irodáját, mielőtt az első saját cégének az építésébe fogott volna.

„Az informatikában rengeteg dolgot tanultam. Bár több nemzetközi cég vezetését is rám bízták, a legbüszkébb a sajátomra vagyok. Az Oriana-t én alapítottam és építettem fel, majd működtettem, végül 15 év után eladtam. Nem égtem ki, nem akartam iparági váltást, csak egy kicsit megállni, elgondolkodni, hogy hogyan tovább. Ezt mindenkinek javaslom.”

A szakember az informatika mellett tíz évig dolgozott egy k+f cégnek a Codi Zrt-nek is. Itt született meg a Herbaferm csepp ötlete, amit Bóday Ádám fejlesztett piacképes termékké. Ezután együtt alapították meg a Herbaferm Kft.-t, ami gyártja és forgalmazza a cseppeket.

„Bár más iparágban, de újra azt csinálhattam, amit a legjobban szeretek, azaz céget, üzletet építeni” – fogalmazza meg ars poeticáját Kovács Péter.