A Szegedi Egyetem szoftver tanszékén folyó kutatás-fejlesztés támogatásáról döntött a Huawei. A kínai cég további ösztöndíjprogramokat is indít magyar egyetemi hallgatók számára.

Huawei kutatás fejlesztés

Huawei Technologies szándéknyilatkozat aláírására készül a Szegedi Egyetem Szoftverfejlesztés tanszékével. A kínai nagyvállalat a dél-magyarországi felsőoktatási intézményben a szoftverminőséggel és annak vizsgálatával kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenységet támogatja majd.

A társaság emellett újabb tehetséggondozási programokat is indítani a közép-kelet-európai felsőoktatásban. Az öt évre szóló Ezer álom Program elnevezésű kezdeményezés ezer, az infokommunikációs szektor területén kiemelkedő tehetségű fiatal képzését támogatja ösztöndíjjal a régió 16 országában, köztük Magyarországon.

A Huawei elindítja továbbá magyarországi mérnöki tréningprogramját is, és fenntartja „Seeds for the future” nevű ösztöndíját is. Az utóbbi két program keretében a cég közel 200 magyar fiatal számára nyújt támogatást a következő öt évben. Idéntől a társaság online edukációs program indítását is tervezi mesterséges intelligencia (AI) technológiájával kapcsolatban.

A ma már a legnagyobb kínai magánvállalatnak számító Huawei Technologies sok szállal kötődik Magyarországhoz. Valamennyi üzletága jelen van nálunk, a cégcsoport a Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártási bázisát Magyarországon működteti, több mint 2 ezer főt foglalkoztatva. Itteni befektetéseinek eddigi összértéke eléri az 1,2 milliárd dollárt.