Az IT-szektorban elsők között jelent meg az új trend: néhány cégnél már euróban megállapított és kifizetett bérekkel védik az alkalmazottakat a forint árfolyam romlása, és a rég nem látott infláció hatásai ellen.

Van ahol már euróban fizetik a hazai IT-szakembereket

A KSH friss beszámolója szerint 15 százalékkal nőttek a magánszektorban a fizetések, aminek a bruttó átlaga júniusban 514 ezer forint volt. Az informatikai szektorban még ennél is magasabb, legalább 20 százalékos a reálbér-növekedés, hiszen a folyamatos utánpótlásképzés ellenére sem csökken a munkaerőhiány.

A hazai törvényekkel konform módon

Ebben a szakmában nemcsak a többéves tapasztalattal rendelkezők, hanem a frissen elhelyezkedők körében is átlagon felüli a béremelkedés. Friss jelenség, hogy a leginkább keresett szoftverfejlesztők euróban kapják a fizetésüket a magyar törvényekkel konform módon.

Többek közt a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) részére fejleszt komplex elektronikus egészségügyi rendszert a Patients Know Best Ltd. A brit székhelyű cégnél hamarosan a negyedik magyar fejlesztő lép alkalmazotti státuszba, a Codecool Programozóiskola elvégzése után.

Magyarországról dolgoznak, távmunkában, alkalmanként repülőre szállnak, hogy csapatépítésen vegyenek részt. Fizetésüket euróban állapítják meg, és abban is kapják. A szektorban persze nem ők az egyetlenek, akik eurót kapnak kézhez: közvetített a Codecool junior programozót például a horvát Amodonak is, és még több más, magyarok által alapított cégnek is.

Noha a Magyarországon bejegyzett vállalkozások a törvény szerint csak magyar fizetőeszközben állapíthatják meg és fizethetik ki a béreket, ez nem vonatkozik a külföldi cégekre, még ha azok akár valamilyen magyarországi kötődéssel bírnak is.

A Codecool Programozóiskola már jó ideje átlépte az ország határait, hiszen oktatóközpontja van Ausztriában, Romániában és Lengyelországban is, de online kurzusai az egész világról elérhetők. A végzősök a Codecool több mint háromszáz vállalati partnerénél helyezkedhetnek el. Magas körükben a hibrid munkavégzés és a távmunka elfogadottsága, a digitális kommunikációs és munkavégzési csatornák kihasználtsága.

„A cégek az óriási munkaerőhiány miatt a képzett szakemberektől a kezdőkig mindenkinek keresik a kegyeit, hogy kölcsönösen kedvező modellt alakítsanak ki az együttműködésre” – magyarázza Boda József, a Codecool társalapítója.

Az új körülményekhez igazodik a programozóiskola is

A piaci körülményekhez igazodva a programozóiskola is átalakítja tanfolyami portfólióját és saját működését is. A legfontosabb változás a képzés hosszát érinti. A tananyag átdolgozásával a képzést 12 hónap helyett már 10 hónap alatt is teljesíthetik a hallgatók, de aki nem akar gyorsítani, haladhat a saját tempójában is. Ez azt jelenti, hogy az átlagosan 10 hónapos képzést pár héttel hamarabb, vagy akár később is befejezhetik.

A Codecool full stack programozó képzésének első 10 hete egyfajta próbaidő. A jelentkezők ez idő alatt kipróbálhatják, hogy valóban menne-e nekik a programozás, hogy ezt szeretnék-e, és ha bármikor meggondolnák magukat, akkor a már befizetett 40 000 forinton felül további tandíjfizetési kötelezettség nélkül elállhatnak a képzés folytatásától.

A programozóiskola vállalati ügyfeleitől érkezett visszajelzések szerint sok olyan, szaktudással rendelkező van a pályán, aki nem feltétlenül mer váltani, akár kockázatkerülés okán, akár pedig azért, mert saját képességeivel nincs feltétlenül tisztában.

Az ő esélyeiket tudja növelni az új IT karrier felkészítő kurzus. Az egy hónapos, intenzív képzés célja, hogy a tech tudással már rendelkező résztvevőknek segítsen sikeresen szerepelni az állásinterjúkon. A kurzust akár állásgaranciával is kérhetik.

KATA után bejelentve

A kurzusnak fontos aktualitást ad, hogy azok, akik eddig magánvállalkozóként cégeknek dolgoztak katás vállalkozóként, azok a kurzus elvégzése után olyan álláshoz juthatnak, ami bejelentett dolgozóként a korábbi életszínvonalukkal azonos, vagy akár annál jobb feltételeket biztosít. Az előszűrésen részint az éppen legnépszerűbb programnyelvek (JavaScript, C#, Java) ismeretét, valamint a személyes képességeket tesztelik, így felmérve, hogy melyik területen jön jól a jelentkezőnek egy kis felturbózás.