Az ML-105 EF típusú, multifunkciós készülékkel teljes sötétségben is 2,07 megapixeles felbontású felvételeket lehet készíteni. A kisebb és könnyebb kameratest ideális „megfigyelő kamerává” teszi a modellt.

Canon ML-105 EF

A diszkrét kameratestet ugyanakkor robusztus felépítés erősíti, amely ütés-, por- és vízálló, és ellenáll a szélsőséges éghajlati viszonyoknak is. Úgy tervezték, hogy illeszkedjen a már meglévő rendszerekhez.

Éjjel is jól lát

A készülék 4 milliós ISO-érzékenységgel, még a gyenge fényviszonyok mellett kevesebb, mint 0,0005 lux fényerővel megvilágított tárgyak rögzítéséhez is megfelelő fényérzékenységet biztosít. A 2,07 megapixeles, teljes képmezős, 35 mm-es CMOS-érzékelő szinte teljes sötétségben is éles képeket készít..

A kisméretű (76 x 76 x 112 mm), mégis robusztus kamera súlya is kicsi, csupán 800 gramm. Emiatt akár drónokra, vagy egyéb járművekre is felszerelhető, zsebben is hordható. Jól tűri a szélsőséges időjárási körülményeket is, legyen szó akár –20 °C, vagy +50 °C körüli hőmérsékletről, továbbá rezgés- és ütésálló.

A kamera tartós kivitelű ODU csatlakozóval is rendelkezik ami nagyon hasznos lehet olyan esetekben, amikor nagyon fontos szempont a kamera gyors összecsomagolása és a kábelek kihúzása.

Széles objektív-választék

Az EF foglalat lehetővé teszi, hogy a kamera illeszkedjen a szokásos munkafolyamatokba, a gyártó mindehhez teljes objektív-választékot kínál. A cég szakértői különösen távoli tárgyak megörökítéséhez tartják hasznosnak az eszközt, amellyel gyenge fényviszonyok mellett tudunk több száz méterre lévő tárgyakat lefényképezni.

A készülék számos más gyártótól származó szűrővel is kompatibilis, beleértve az IR Cut szűrőt, a Band Pass szűrőt, az IR Pass szűrőt és az ND szűrőt is. A modell a leggyakrabban használt video kimeneti interfésszel is rendelkezik, hogy könnyedén integrálható legyen a meglévő infrastruktúrába.

A készülék magyarországi forgalomba hozatalával kapcsolatban későbbre ígér információkat a japán márka.